Hitlers hemmelige agenter

tysk etterretning i Norge 1939-1945

Agenter i norsk og britisk tjeneste har etter hvert fått sin historie belyst, men ikke deres «kolleger» som arbeidet for tyskerne. I Hitlers hemmelige agenter blir endelig denne delen av norsk krigshistorie kartlagt. Les mer

Vår pris: 449,-
(Innbundet)

Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Agenter i norsk og britisk tjeneste har etter hvert fått sin historie belyst, men ikke deres «kolleger» som arbeidet for tyskerne. I Hitlers hemmelige agenter blir endelig denne delen av norsk krigshistorie kartlagt. Her blir vi presentert for et omfattende forskningsarbeid som tar for seg ukjente og ubehagelige deler av norsk krigshistorie. Boken handler om de tyske etterretningsorganisasjonene ABWEHR, SIPO- og SD og deres aktører i Norge i perioden 1939.1945. Lite er skrevet om dette tidligere, og særlig gjelder det historien til den militære etterretningstjenesten ABWEHR, som man til nå har hatt lite kunnskap om. I tillegg til å ta for seg e-tjenestenes organisatoriske forhold og konkrete etterretningsoperasjoner, fokuserer boken også på menneskene bak og deres fortellinger. Gjennom et nedenfra-perspektiv får forfatteren frem motivene og mentaliteten bak aktørenes valg da de lot seg verve til tysk etterretning, og hva som kjennetegner dem som sosiale grupper.

Fakta

Les mer om Tore Pryser

Tore Pryser er født i 1945 og arbeider som professor i historie ved Høgskolen i Lillehammer. Han har skrevet en rekke bøker, blant annet Hitlers Hemmelige Agenter (2001), Norsk historie fra 1814 til 1860 (1999) og Fra varm til kald krig (1991) og bind 4 av Arbeiderbevegslens historie, Klassen og nasjonen 1936-1946 (1988).