Den hemmelige kokken

noen har jukset med maten din

; Jan-Tore Egge (Oversetter)

  • Sjokkerende avsløringer av matindustrien
  • Stor debatt i Sverige
  • Slik unngår du de verste produktene
  • Les mer

    Vår pris: 272,-
    Spar: 27,-
    Veil. pris: 299,- (Innbundet)

    Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

    Storkunde?
    Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

    Om boka

    Da Mats-Eric Nilsson begynte å lese etikettene på matvarene, ble han skremt. Maten kunne inneholde 70 ingredienser, gjerne skjult bak betegnelser som E412. Det fikk ham til å lete etter det virkelige innholdet i maten vi spiser. Bak betegnelsen vanillin fant han ikke vanilje, men et aromastoff laget av råttent tømmer. Grønnfargen i pistasjeisen var laget av spinat. Og den ferskpressede appelsinjuicen var i virkeligheten lagret i opptil ett år. For den virkelige kokken sysler ikke lenger med ekte råvarer på et kjøkken. Han har hvit frakk og jobber på et laboratorium.

    "Et generalangrep på hele matvareindustrien"
    Torgny Nordin, Svenska Dagbladet

    Ekte varer
    Men det finnes heldigvis fortsatt gode alternativer! I bokas andre del får du en innkjøpsguide, en sesongkalender for frukt og grønt samt en oversikt over hvor i Norge man kan kjøpe ekte varer. Den hemmelige kokken gir også en E-nummer-guide til både de harmløse og mer risikable stoffene vi bombarderes med. Boka skapte furore i Sverige da den kom i fjor, og flere produsenter har i ettertid endret innholdet i matvarene sine.

    "Årets skandalebok"
    Ann-Charlott Altstadt, Aftonbladet

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    Mats-Eric Nilsson. Foto: SpartacusMats-Eric Nilsson har vært nyhetsjournalist i 30 år. Han er redaksjonssjef og matskribent i Svenska Dagbladet. Den hemmelige kokken er hans første bok og frukten av flere års undersøkelser.

     

    Fakta