Gå til våre mobile nettsider
Bokkilden Klinisk pediatri - Trond Markestad - Innbundet (9788245007459)
Del med andre
Utgitt:
Forlag:
Fagbokforl.
Innb:
Innbundet
Språk:
Norsk Bokmål
Sider:
416
Format:
28 x 21 cm
ISBN:
9788245007459
Utgave:
2. utg.
Emne:

Klinisk pediatri

av
Innbundet Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager
Legg i handlekurv
Vår pris: 500,-
Spar: 75,-
Veil.pris: 575,-
Klinisk pediatri er en lærebok i barnesykdommer som på en pedagogisk måte kombinerer faktakunnskap med en problemorientert tilnærming, slik helsepersonell til daglig møter utfordringene. Boken gir råd om tilnærmingen til både barnet og familien og legger vekt på en systematisk differensialdiagnostisk tenkemåte.Boken beskriver den normale variasjonen i vekst og utvikling og poengterer betydningen av vanlige symptomer og kliniske funn. Det er lagt vekt på enkle patofysiologiske forklaringsmodeller og praktiske beslutningskjeder i utredning, observasjon og behandling. Klinisk pediatri er beregnet på legestudenter, leger, sykepleiestudenter innenfor videreutdanning i barnesykepleie, helsesøstre, sykepleiere og annet helsepersonell som særlig arbeider med barn.
Boken er en lærebok i barnesykdommer som kombinerer nødvendig faktakunnskap med en problemorientert tilnærming. Forfatteren beskriver den normale variasjonen i vekst og utvikling og poengterer betydningen av vanlige symptomer og klinisk funn. Det er lagt vekt på enkle patofysiologiske forklaringsmodeller og praktiske beslutningskjeder i utredning, observasjon og behandling. Vanlige sykdommer er viet størst plass i boken. Boken er beregnet på legestudenter, leger, sykepleierstudenter innenfor videreutdanning i barnesykdommer, sykepleiere og annet helsepersonell. Med register.

Klinisk pediatri

Kapittel 1 Anamnese og klinisk undersøkelse Kapittel 2 Vekst og fysisk utvikling Kapittel 3 Psykomotorisk utvikling Kapittel 4 Ernæring og væske- og elektrolyttbalansen Kapittel 5 Emosjonelle forstyrrelser og atferdsvansker.. Kapittel 6 Forebyggende helsearbeid blant barn Kapittel 7 Vurdering, observasjon og overvåkning av akutt syke barn Kapittel 8 Smerte, redsel og uro Kapittel 9 Genetisk betingete sykdommer Kapittel 10 Det nyfødte barnet Kapittel 11 Infeksjoner Kapittel 12 Allergi, atopi og anafylaksi Kapittel 13 Luftveiene og lungene Kapittel 14 Hjertet og kretsløpet Kapittel 15 Fordøyelsesorganene Kapittel 16 Nyrene, urinveiene og genitaliene Kapittel 17 Nervesystemet og musklene Kapittel 18 Blodsykdommer Kapittel 19 Maligne sykdommer Kapittel 20 Ledd og skjelett Kapittel 21Endokrine sykdommer Kapittel 22 Hudsykdommer Kapittel 23 Miljøbetingete skader og sykdommer Kapittel 24 Sorg hos born Kapittel 25 Barnets og familiens rettigheter Kapittel 26 Barnehelse i global sammenheng Appendiks Stikkordregister
Kampanje!
Du vil kanskje også like:
Pediatri og pediatrisk sykepleie - Randi Grønseth
Randi Grønseth
Pediatri og pediatrisk sykepleie
Vår pris: 498,-
Spar: 74,-
Å være foreldre til et for tidlig født barn - Trond Markestad
Trond Markestad
Å være foreldre til et for tidlig født barn
Vår pris: 196,-
Spar: 29,-