Gå til våre mobile nettsider
Bokkilden Innfødte skrik - Håvard Rem - Innbundet (9788251626071)
Del med andre
Utgitt:
Forlag:
Schibsted
Innb:
Innbundet
Språk:
Norsk Bokmål
Sider:
312
Format:
22 x 17 cm
ISBN:
9788251626071
Utgave:
1. utg.
Emne:

Innfødte skrik

norsk svartmetall

av
Innbundet Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager
Legg i handlekurv
Vår pris: 295,-
Spar: 44,-
Veil.pris: 339,-
Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer.
Dette er en dyptpløyende bok om den norske svartmetallens utbredelse over store deler av verden etter kirkebrannene på begynnelsen av 1990-tallet.

Med unntak av et par utenlandske forsøk har ingen tidligere fortalt historien om dette særegne norske musikkfenomenet – i kronologisk sammenheng.

"Historien har en uvanlig virkningshistorie. Det er lenge siden et norsk kulturuttrykk har oppnådd begrepsstatus innenfor en populærkultur som er så global som metallmusikk."
Fra bokens forord

Boken er et resultat av flere års arbeid. Forfatteren har studert svartmetallerne på nært hold og fulgt dem på konserter og festivaler i inn - og utland. De svartkledde finnes i dag i nær sagt hvert eneste klasserom, på alle ungdomsskoler, videregående skoler og høyskoler. De er metallhoder. Men hva befinner seg inne i hodene? Hvorfor blir de bare flere og flere?

Innfødte skrik er en høyaktuell utgivelse. Våren 2010 har svartmetall for alvor blitt stueren med Trondheimsbandet Keep of Kalessins deltakelse i Grand Prix. Under festspillene i Bergen er det duket for svartmetallmusikalen Svartediket. I tillegg feirer Infernofestivalen 10-årsjubileum i Oslo, der Håvard Rem og Innfødte skrik vil stå sentralt på programmet.

Håvard Rem er en allsidig forfatter og oversetter. Han har gitt ut dikt, reisebøker og biografier. Senest i fjor høst kom Peter Pilný – historien om Bjarte Baasland (2009). Hans gjendiktning av William Shakespeares Romeo og Julie går på Nationaltheatret nå i vår.

Etter kirkebrannene i 1993 har norsk svartmetall beveget seg fra VGs førstesider til kronikkplass i Aftenposten - fra politianmeldelser til musikkanmeldelser, fra fengsel på livstid til fengende livsstil, fra riksadvokaten til rikskonsertene, fra steinrøysa til jordens ender, og ikke minst: fra demokassetter til millionsalg. Håvard Rem har i flere år fulgt bevegelsen, på konserter og festivaler i inn- og utland. De svartkledde finnes i dag i nær sagt hvert eneste klasserom, på alle ungdomsskoler, videregående skoler og høyskoler. De er metallhoder. Men hva befinner seg inne i hodene? Hvorfor blir de bare flere og flere?
Denne boken tar for seg norsk svartmetalls historie i kronologisk rekkefølge fra 1969 og frem til i dag. Med litteraturliste og register.
Kampanje!
Du vil kanskje også like:
Staff - Håvard Rem
Håvard Rem
Staff
Vår pris: 295,-
Spar: 44,-
30, 40, 50 - Håvard Rem
199,-
Håvard Rem
30, 40, 50
Vår pris: 199,-
Spar: 150,-
Hank - Håvard Rem
Håvard Rem
Hank
Vår pris: 304,-
Spar: 45,-