Drømmeløs

; Finn Schau (Oppleser)

En 250 år gammel vuggevise som bringer evig søvn. En drøm verdt å drepe for. I 1767 rømmer en fattig visesanger fra Stockholm etter å ha fornærmet datteren til en av byens mektige menn. Samme år finner politimester Nils Bayer et nakent mannslik i fjæresteinene utenfor Trondheim. Les mer

Vår pris: 199,-
(Digikort)

Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

En 250 år gammel vuggevise som bringer evig søvn. En drøm verdt å drepe for. I 1767 rømmer en fattig visesanger fra Stockholm etter å ha fornærmet datteren til en av byens mektige menn. Samme år finner politimester Nils Bayer et nakent mannslik i fjæresteinene utenfor Trondheim. Vinteren 2011 blir en ung kvinne funnet drept på Kuhaugen i samme by. Drapsmannen har fjernet strupehodet til offeret, og en spilledåse med en ukjent melodi er plassert på kvinnens bryst. Så forsvinner en ungjente på seksten år fra sitt hjem, og etterforsker Odd Singsaker frykter at de bare har kort tid på seg før også hun blir et offer for mannen med spilledåsene. Forbrytelsene er adskilt i tid med nesten 250 år. Men én ting ser ut til å knytte sakene sammen: den spinkle melodien fra spilledåsen.

Fakta

Les mer om Finn Schau

Finn Schau (f. 1948) har fireårig elevutdannelse fra Trøndelag Teater, hvor han også var ansatt en lengre periode. Han har vært ansatt ved Den Nationale Scene, Teatret Vårt i Molde og Oslo Nye Teater, og var med på å starte Telemark Teater (nå Teater Ibsen). Schau har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1980. Han har hatt flere roller i film, fjernsyn og radioteater og har lest flere lydbøker.