Byen med det store hjertet

kriminalroman

Serie: Knut Moen 8

En forsvunnet journalist skaper hodebry for Politiet. Men når Knut Moen finner henne skutt, begynner det å brenne under mange føtter i Oslos beste strøk. Les mer
Vår pris
348,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 348,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av redaktør Marius Aronsen

«Førstebetjent Knut Moen var til utlån. Han satt på sin nye arbeidsplass og smakte på ordet. Til utlån. Som en bok på biblioteket.» Slik begynner Rivertonprisvinneren Jørgen Gunnerud sin nye roman. Hans faste hovedperson Knut Moen har bedt sin sjef om overføring til en jobb der det ikke er så mye reising, i et forsøk på å fikse forholdet til samboeren sin. Nå sitter han i avdeling for savnete personer, og får en het sak i fanget. En kvinnelig journalist i NRKs Brennpunktredaksjon er forsvunnet. Oslopolitiet la etterforskningen på is etter en stund, og det er meningen at den garvede og meget anerkjente etterforskeren Moen skal evaluerer etterforskningen som er gjort - kvalitetssikre den.

Kyllingfilet på Bjørkelangen
Den profilerte journalisten Linn Fostervoll hadde en fridag kjørt bilen sin til Sverige for å gjøre noe så prosaisk som fylle bagasjerommet med alle de varene nordmenn på såkalt harrytur forsyner seg av. I rapportene leser Moen at bilen var godt lastet med vin, tobakk og det han beskriver som «et ukristelig kvantum med kyllingfilet». Bilen ble funnet på en rasteplass på riksvei 21 på Bjørkelangen. Linn var det ingen spor etter.

TV-kjendis på avveier
Oslopolitiet hadde ikke stort å gå etter. Til tross for den store mediebelastningen ga de til slutt opp saken. At en kjendis, som i tillegg er journalist, bare forsvinner sporløst, er selvfølgelig ikke noe som passerer uten videre. Presset på Politiet er sterkt, og Moen overtar saken. Han ser fort at etterforskningen kun har vært opptatt av Linn Fostervolls psyke. Man har nærmest antatt at hun har ønsket å forsvinne, selv om det ikke har blitt understøttet verken av forhørene av dem hun kjente eller den massive leteaksjonen.

Lukkede miljøer
Knut Moens friske blikk og særdeles klare hjerne åpner nye veier inn i saken. Han undrer seg over at svigerfaren hennes tilsynelatende skjøt seg selv noen dager etter at hun forsvant. Pistolen som ble brukt skal ha blitt stjålet fra en leilighet på Aker brygge. Og finansmannen som eier leiligheten, var en del av et utagerende festmiljø som Fostervoll også var begynt å vanke i. Her er store penger i omløp, og mye er slettes ikke som det ser ut på overflaten. Hva er det Linn Fostervoll har rotet seg bort i?

Lyssky virksomhet
Det er en fryd å følge hvordan Moen med sin velutviklede logiske sans klarer å jobbe seg fram til vannet der Fostervoll har blitt dumpet. Men han rekker knapt å nyte rosen for sitt eksemplariske etterforskningsarbeid før han av litt pinlige årsaker må forlate politiet. Noen hadde lagt en felle for ham. Samtidig svikter samboeren ham på hjerterått og ruinerende vis. Men Moen har heldigvis noe i bakhånd; et småsuspekt jobbtilbud hos et privat «etterforsknings- og sikkerhetsbyrå». Oppdraget stammer fra den mistenkte finansmannen, som med alle midler vil finne den skyldige, for å renvaske seg selv. Omstendighetene gjør at Knut Moen takker ja til tilbudet.

Skremmende
Knut Moen entrer en lyssky verden av overvåkning, en verden der alt kan bli sett og hørt - uten at man aner noe om det. Han får midler til rådighet som han bare kunne drømme om som politietterforsker, og resultatene uteblir ikke. Byen med det store hjertet er åttende roman om den sindige og skarpe etterforskeren Knut Moen. Norsk krims best bevarte hemmelighet, er et utsagn som har blitt brukt om Jørgen Gunneruds bøker. Det er på høy tid at hemmeligheten blir kjent.

Fakta

Utdrag