Alt som ikke fins

dikt



Med sine seks diktsamlinger har Per Jonassen etablert seg som en poet «i den øverste divisjonen», slik Klassekampens anmelder formulerte seg om han i anledning boken Natt i et ødeland. Det er det lakoniske og likefremme uttrykket som særpreger Jonassens diktning, og motivene sine henter han gjerne fra det hverdagslige og fra arbeids- og sjømannsliv. Les mer
Vår pris
227,-
Spar
22,-

Veil. pris: 249,-  (Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 227,-
Spar: 22,-

Veil. pris: 249,-  (Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Med sine seks diktsamlinger har Per Jonassen etablert seg som en poet "i den øverste divisjonen", slik Klassekampens anmelder formulerte seg i anledning Natt i et ødeland. Det er det lakoniske og likefremme uttrykket som særpreger Jonassens diktning, og motivene sine henter han gjerne fra det hverdagslige og fra arbeids- og sjømannsliv. Forfatterskapet vitner om en jordbunden poet med et sterkt sosialt engasjement.

Jonassen har en helt egen tone i skriftstemmen sin, og i sine beste øyeblikk skaper han eksistensielle myter i dikts form.
Stavanger Aftenblad

I denne samlingen er det særlig det lille menneskets posisjon i tingenes og varenes forgjengelige verden som poeten setter ord på. Jonassen dikter med omsorg for omstreifere og sjømenn, tiggere og kassadamer, noe han gjør med vidd og humor - til tross for undergangsstemningen.

Per Jonassen [...] er en finstemt og nøyaktig språkarbeider som det alltid er verdt å låne tid, rom, hjerte og øyne til. [...] I Jonassens alfabetiske fotspor finner omstreifere, sjøfolk og tiggere et lite ly for de verste stormkastene. Undergangsstemning? Kanskje det, men kledd opp med lun humor og lyrisk vidd. Anbefales i disse dager når verden fortsatt ligger klart under ved pause.
Tom Stalsberg, Dagbladet

Fakta