Og været skiftet og det ble sommer og så videre

roman

Serie: Marita 1

Han er fra New Jersey. Hun er fra Oslo. De møtes i New York på slutten av femtitallet. De forelsker seg. De gifter seg med hverandre og flytter til Asbury Park. De får to jenter som noen år senere dør i en ulykke. Les mer
Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Om du ikke er kjent med Pedro Carmona-Alvarez’ romaner, er tiden inne: Og været skiftet og det ble sommer og så videre er en liten roman om de store tingene, fortalt med et inderlig trykk - om kjærlighet, tap og savn og rotløshet, om å vokse opp i skyggen av en tragedie.

Han er fra New Jersey. Hun er fra Oslo. De møtes i New York på slutten av femtitallet. De forelsker seg. De gifter seg med hverandre og flytter til Asbury Park. De får to jenter som noen år senere dør i en ulykke. Livet går i svart. I 1967 flytter de til Norge. Året etter får de datteren Marita.

... en roman om ødeleggende sorg, om et ungt menneskes evne til å klare alt og fremmedfølelsens makt. Den er også svært vellykket.
Leif Ekle, Kulturnytt, NRK P2

Fortelleren er den unge Marita. Hun er i en utakknemlig posisjon mellom to foreldre i sorg. Hun er svært oppmerksom på endringer i foreldrenes følelsesliv og oppførsel. Hun gjenforteller det hun vet om foreldrenes tid i USA, og forteller om sine opplevelser av dem nå. Og det gjøres med en nerve som berører leseren kraftig. Det hun skildrer, er en familie som går i stykker. To ektefeller glir mer og mer fra hverandre. Et barn klarer aldri å ta sin fortjente plass i tomrommet etter to døde søsken.

Les mer i Bokklubbens nettmagasin

Og været skiftet og det ble sommer og så videre dekker det tittelen lover: livet som går videre under stadig skiftende omstendigheter. Og det gir mye å tenke over, samtidig som det er særdeles fint fortalt.

Fortellingen virker ualminnelig troverdig, som om det er en muntlig gjengivelse av begivenheter som faktisk fant sted.
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Fakta

Om forfatteren

Pedro Carmona-Alvarez, født i Chile (1972) og delvis oppvokst i Norge.
Han ga med debutsamlingen Helter (1997) et vitalt tilskudd til norsk poesi, og har siden utgitt én roman, to diktsamlinger og én essaysamling samt flere plater med Sister Sonny og Moonpedro and The Sinking Ship. Han arbeider også med gjendiktninger fra spansk, og er medredaktør i litteraturtidsskriftet Vagant. Han mottok Cappelenprisen i 2004, Sultprisen og Den norske Lyrikklubbens pris i 2005.

Forfatterportrett