Filosofi i skolen

; Øyvind Olsholt ; Beate Børresen

Forfatterenes omtale:

I boken "Filosofi i skolen" viser vi hvordan filosofiske samtaler kan gjennomføres sammen med barn. Vi tror at barn og voksne gjennom filosofiske samtaler kan komme frem til en mer grunnleggende forståelse av seg selv og den verden de er født inn i. Les mer
Vår pris
359,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Paperback
Paperback
Vår pris: 359,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Forfatterenes omtale:

I boken "Filosofi i skolen" viser vi hvordan filosofiske samtaler kan gjennomføres sammen med barn. Vi tror at barn og voksne gjennom filosofiske samtaler kan komme frem til en mer grunnleggende forståelse av seg selv og den verden de er født inn i. En forståelse som er dypere nettopp fordi det er de selv som har sluttet seg frem til den. Den filosofiske samtalen har sitt forbilde i Sokrates' samtalekunst og "jordmorvirksomhet" og kan ta utgangspunkt i nesten hva som helst: eventyr, dagligdagse erfaringer, vitenskapelige teorier, kunstverk m.m.
Selv om boken offisielt er rettet mot lærere i skolen, kan den leses med fullt utbytte av enhver som er interessert i å oppnå dypere samtaler med barn. Opprinnelig ble boken faktisk skrevet med foreldrene, og ikke lærerne, i tankene. Poenget er nemlig ikke om de filosofiske samtalene skjer i et klasserom eller ved middagsbordet, poenget er at flest mulig voksne mennesker virkelig oppdager barna rundt seg og bryr seg om deres indre verden, deres tanker og forestillinger, deres drømmer og fantasier.
Boken består av to deler. Første del er en innføringsdel som i teori og praksis forklarer hvordan man kan gjennomføre filosofiske samtaler. Andre del er en ressursdel med en lang rekke spørsmål, oppgaver og øvelser knyttet til forskjellige filosofiske tekster og temaer. Boken er på ca. 320 sider.


- Ariane Schjelderup og Øyvind Olsholt
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Tano Aschehoug
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 321
ISBN: 9788251838597
Utgave: 1. utg.
Format: 16 x 22 cm
Tano Aschehougs fagpris 1999
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger