Sjarmør og tyrann

et innsyn i psykopatenes og ofrenes verden

; Aud DalseggPsykopatene finnes blant oss, og dukker med jevne mellomrom opp i aviser, ukeblader og på fjernsyn. De ekte psykopatene er heldigvis ikke mange, men skadene de kan påføre sine omgivelser er så omfattende at de likevel utgjør et problem. Les mer
Vår pris
239,-

(Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

Paperback
Paperback
Vår pris: 239,-

(Paperback)
Leveringstid: Ikke i salgPsykopatene finnes blant oss, og dukker med jevne mellomrom opp i aviser, ukeblader og på fjernsyn. De ekte psykopatene er heldigvis ikke mange, men skadene de kan påføre sine omgivelser er så omfattende at de likevel utgjør et problem. Begrepet "psykopat" har vært sterkt omdiskutert, blant annet fordi diagnostisering har vist seg å være vanskelig. Fordi psykopater mangler sykdomsfølelse kommer de heller ikke inn i behandlingsapparatet, og blir dermed vanskelige å studere. Studier av psykopater må dermed foregå enten via deres ofre, eller i sammenhenger der de ikke kan komme seg unna, som for eksempel i fengsel. Boken bruker også faktiske eksempler for å illustrere vanskelige situasjoner og muligheter.De fleste psykiatere kan imidlertid enes om at psykopati er en alvorlig personlighetsforstyrrelse, men å sette grensen mellom normale variasjoner og sykelige tilstander har vist seg å være vanskelig. Noen av kjennetegnene på psykopati kan være ekstrem selvopptatthet, kald likegyldighet overfor andres følelser, vedvarende løgnaktighet og uansvarlighet, og lav terskel for aggresjon.Disse personlighetstrekkene fører til at psykopater får stor negativ innvirkning på sine omgivelser - og i "Sjarmør og tyrann" finner du også egne kapitler om å bli utsatt for en psykopat - og råd om hvordan man best kan håndtere situasjonen.Fra innholdet:

kjennetegn på psykopati

diagnostikk

årsaker

behandling

rammet av en psykopat

å takle psykopaterAlv A. Dahl er professor i psykiatri ved Universitet i Oslo og har sitt daglige virke ved Aker sykehus, klinikk for psykiatri (Gaustad).

Aud Dalsegg er journalist i Dagbladet, med helse og medisin som sitt særlige interessefelt.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 230
ISBN: 9788203225543
Utgave: 2. utg.
Format: 23 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger