Nini Roll Anker

en kvinne i tiden

; Jo ØrjasæterNini Roll Anker (1866-1942), var glødende samfunnsengasjert, og lot aldri en anledning til å kjempe for en mer rettferdig fordeling av godene gå fra seg.I tillegg til å skrive bøker, satt denne alsidige damen i fattigstyret i Asker, hun var nestleder i Forfatterforeningen, og hun var glødende engasjert i samfunnsdebatten. Les mer
Vår pris: 437,-
Spar: 62,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om bokaNini Roll Anker (1866-1942), var glødende samfunnsengasjert, og lot aldri en anledning til å kjempe for en mer rettferdig fordeling av godene gå fra seg.I tillegg til å skrive bøker, satt denne alsidige damen i fattigstyret i Asker, hun var nestleder i Forfatterforeningen, og hun var glødende engasjert i samfunnsdebatten. Det sterke samfunnsengasjementet gjenspeiler seg blant annet i de romanene som kanskje er mest kjent for ettertiden, nemlig Den som henger i en tråd og Kvinnen og den svarte fuglen.

Som født inn i samfunnets øvre sjikt hadde Nini Roll Anker fullt innsyn i jobbekulturen og de respektløse holdningene som preget perioden. Men hun førte en kvass penn, og de hun anså som samfunnets snyltere kunne på ingen måte føle seg trygge.Sagt om Nini Roll Anker:"Hennes samlede verker burde ha en rekke tilleggsbind, bøker der det sto på omslaget: Disse bøkene er blitt til, takket være hjelp i råd og dåd av Nini Roll Anker." (Sigurd Hoel)

"Dig har jeg betrodd mig til med vitende og vilje, dig har jeg tat imot hjelp av og tydd til, naar jeg syntes jeg maatte da faa lov jeg ogsaa engang." (Sigrid Undset)


Fakta