Niende april

nazi-Tysklands invasjon av Norge

; Niklas Zetterling

9. april skildrer tyskernes invasjon av Norge, felttoget som trakk Skandinavia inn i verdenskrigen. Her rulles de dramatiske hendelsene opp, fra det politiske spillet før invasjonen fram til den allierte evakueringen av Narvik to måneder senere. Les mer
Vår pris: 288,-
Spar: 41,-

Veil. pris: 329,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 279,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

9. april skildrer tyskernes invasjon av Norge, felttoget som trakk Skandinavia inn i verdenskrigen. Her rulles de dramatiske hendelsene opp, fra det politiske spillet før invasjonen fram til den allierte evakueringen av Narvik to måneder senere.
Ny forskning har vist at felttoget var basert på feilaktige forestillinger om motstanderne og deres strategiske planlegging, både fra Tysklands og fra vestmaktenes side. Dette kan være forklaringen på kaoset som kjennetegnet invasjonens første døgn.
Forfatterne belyser de mange feilene som ble gjort på begge sider. De viser hvordan noen få personers initiativ reddet tyskerne fra det som kunne blitt deres første, sviende nederlag og tar for seg de alliertes tafatte forsøk på å gjenvinne initiativet i Midt-Norge.
Denne kritikerroste boken kaster nytt lys over krigshendelsene i Norge, og er historieformidling på sitt mest spennende.
Boken er illustrert med 35 kart som viser operasjonen steg for steg.
Forord av Hans Fredrik Dahl.

Fakta