Jakt på villrein

praktiske råd og vink

; Lars Arne Bay ; Jan Thomassen

Villreinen har vandret over viddene og utnyttet fjellnaturengjennom sesongmessige trekk siden isen trakk seg tilbake for snart 10 000 årsiden. Nesten like lenge har mennesket fulgt den spesialiserte nomaden. Les mer
Vår pris
389,-
Spar
56,-

Veil. pris: 445,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 389,-
Spar: 56,-

Veil. pris: 445,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Villreinen har vandret over viddene og utnyttet fjellnaturengjennom sesongmessige trekk siden isen trakk seg tilbake for snart 10 000 årsiden. Nesten like lenge har mennesket fulgt den spesialiserte nomaden. Dyrasatferd og instinkter er nedarvet gjennom generasjoner. Det moderne mennesketsjegerinstinkter er derimot sterkt redusert.
Jakt på villrein er for mange selve jakta. Fjellnaturen ogurdyret som tidligere var med på å legge grunnlaget for bosetting i fjellbygdene,representerer i dag noe uforanderlig i et samfunn der det aller meste er i raskendring. Naturen og villreinjakta har sitt eget rolige tempo og demmer opp motdet moderne samfunnets heseblesende jag etter tilfredsstillelse ogunderholdning.
Sentrale elementer i jakta krever det samme i dag som degjorde for tidligere generasjoner. Dagens jegere har moderne utstyr, men gjørofte elementære feil. Svært få villreinjegere får mer enn et par skuddsjanser iåret og anledning til å felle mer enn en rein. Under slike betingelser tar dettid å bygge opp kunnskap og erfaring, og det finnes ingen snarvei til suksess. Detkreves kunnskap om naturen generelt og villreinen spesielt. Og det er godballast å ha innsikt i tradisjoner og skrevne og uskrevne normer for hvordan enoppfører seg. Og sist, men ikke minst, respekt for dyra, naturen og andrefjellvandrere.
jakt er et håndverk som krever øvelse. Ingen blir en godjeger av å lese en bok, men den kan gi en innføring i .faget.. Gjennom tekst ogbilder kan du oppleve høyfjellet, villreinen og høsting fra godstolen. Det kankanskje få flere til å fatte interesse for villreinen, jakta og den kulturarvenjakta representerer - enten det blir som jeger eller som fjellvandrer.
Skitt jakt!

Fakta