Oslo byleksikon

Knut Are Tvedt (Redaktør)

Oslo byleksikon kommer nå i sin fjerde utgave. Alle byens gater og veier, torg, plasser, parker, broer og kaier er med. Her finnes også byens skoler, kirker, kirkegårder, museer, sykehus, teatre og kinoer. Les mer
Vår pris
348,-
Spar
50,-

Veil. pris: 398,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 348,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 398,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Oslo byleksikon kommer nå i sin fjerde utgave. Alle byens gater og veier, torg, plasser, parker, broer og kaier er med. Her finnes også byens skoler, kirker, kirkegårder, museer, sykehus, teatre og kinoer. Kjente bygninger, løkker, idrettsanlegg og idrettslag er omtalt, sammen med hoteller, restauranter, bedrifter og kommunale institusjoner. Trikk, bane og buss er med, aviser og medier, skulpturer og minnesmerker, og en fyldig behandling av Oslomarka. Oslo byleksikon inneholder artikler om bydeler og boligstrøk, gårder og steder; i det hele tatt alt som utgjør Oslo i dag, og ikke minst det Oslo som var: Løkker som nå er nedbygd, gårder som er utparsellert, hus som er revet, bedrifter og skoler som er nedlagt, glemte lokalnavn og forsvunne gater finnes igjen i Oslo byleksikon.

Oslo byleksikon utkom første gang i 1938. Senere utgaver kom i 1966 og 1987. Oslo byleksikon utgis i samarbeid med Selskabet for Oslo Byes Vel. Leksikonet inneholder om lag 5500 artikler og har et fyldig register, tabeller, en mengde illustrasjoner og en oppdatert kartdel. Over 40 lokalkjente fagfolk har bidratt med artikler til leksikonet. Oslo byleksikon er en uunnværlig bok for alle som har et forhold til Oslo.

Fakta