Extra virgin

livet i Liguria

; Jorunn Carlsen (Oversetter)

Da Annie Hawes snublet over et falleferdig gammelt hus på den italienske landsbygda la hun London bak seg og skapte seg et nytt liv. Femten år senere har hun skrevet en bok om livet, landskapet, lokalbefolkningen og - selvfølgelig - lunsjen i Liguria. Les mer
Vår pris
99,-

(Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 99,-

(Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Da Annie Hawes snublet over et falleferdig gammelt hus på den italienske landsbygda la hun London bak seg og skapte seg et nytt liv. Femten år senere har hun skrevet en bok om livet, landskapet, lokalbefolkningen og - selvfølgelig - lunsjen i Liguria.I den overgrodde hagen til et lite, falleferdig steinhus mellom Ligurias olivenlunder finner en merkelig forretningsmiddag sted. Annie Hawes kjøper huset for en sum som tilsvarer det hun måtte betalt for en bruktbil hjemme i London. Hun og søsteren drog til den italienske rivieraen for å ta sesongarbeid og få et avbrekk fra grå og regntunge London. Men beruset av rosmarinpølser og kanskje litt vel mye av den lokale vinen lar de seg overtale til en måneskinnsbefaring av det gamle huset, og de forelsker seg for godt.


De nye naboene skaper stor forvirring i Diano San Pietro. Hvordan skal to Utenlandske Kvinner overleve uten å vite hvor man finner vill asparges eller å kunne skille god sopp fra dårlig? De aner ikke hvordan de skal skaffe seg årets forbruk av olivenolje fra den vesle lunden de eier eller vin fra de viltvoksende druerankene. Men femten år senere er Annie Hawes fremdeles en av innbyggerne i Diano, hun har hus og olje og vin nok, og med klokskap, varme og vittig eleganse forteller hun om kjærligheten til det Ligurianske landskapet og menneskene som bor det.

Fakta