Røiseland

statsministeren vi ikke fikk

; Marianne Røiseland ; Jens Vetland

Bent Røiseland ble Norges første politiske fjernsynskjendis. Han var en særegen taler med en eminent replikkunst, som tidens revyartister elsket å herme etter. Det utviklet seg til et hjertelig forhold mellom ham og artisten Rolf Just Nilsen. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Bent Røiseland ble Norges første politiske fjernsynskjendis. Han var en særegen taler med en eminent replikkunst, som tidens revyartister elsket å herme etter. Det utviklet seg til et hjertelig forhold mellom ham og artisten Rolf Just Nilsen. Flittig brevveksling med kong Olav bekrefter et nært og fortrolig forhold mellom de to lederne, også etter at Røiseland gikk ut av politikken.
Bent Røiseland satt på Stortinget i 28 år og var den første bonden som opplevde å bli formann i Venstre. I sin storhetstid ledet han en stortingsgruppe på 21 venstredelegater. Sterkt engasjert i indremisjon, avholdssak og målsak var Røiseland samtidig en vidsynt europeer og internasjonalist. På Stortinget var han blant de aller første som tok til orde for at også Norge burde bli medlem av De europeiske fellesskap.
I 1965 oppildnet Anders Lange venstrehøvdingen til å kjempe for å bli statsminister med følgende utsagn: "Kan du ikke få inn i det bustede hodet ditt at du er den mest populære og best egnede til å bli ny statsminister?" Det var på hengende håret det ikke lyktes.

Fakta