Bare spør!

metoder for samtale i klasserommet

; Karin Elisabeth Ellefsen (Oversetter)

Bare spør! Metoder for samtale i klasserommet er en bok om hvordan lærere kan hjelpe elevene til å lære den vanskelige kunsten å utvikle og uttrykke tanker. Gjennom organiserte samtaler i klasserommet lærer elevene å spørre, å tenke kritisk og å forsvare standpunktene sine med argumenter. Les mer
Vår pris: 229,-

(Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Bare spør! Metoder for samtale i klasserommet er en bok om hvordan lærere kan hjelpe elevene til å lære den vanskelige kunsten å utvikle og uttrykke tanker. Gjennom organiserte samtaler i klasserommet lærer elevene å spørre, å tenke kritisk og å forsvare standpunktene sine med argumenter.
Samtalene bør styres av læreren og være godt strukturert, slik at ikke debatten kjører seg fast i motsetninger mellom personlige oppfatninger. Målet er at arbeidet med å problematisere skal komme i gang.

Oscar Brenifier presenterer fem grunnleggende prinsipper for samtale i klasserommet:å stille spørsmål til hverandre
å arbeide med tekster
å rette hverandres svar
å undersøke et spørsmå
å trene seg i å fortelle
Forfatteren presenterer en rekke forslag til øvelser, og han beskriver de vanligste vanskelighetene som oppstår når elever argumenterer. Begge deler kan være til god hjelp for lærere som ønsker å benytte den undersøkende samtalen som pedagogisk framgangsmåte.

Boka passer for lærere på mellom- og ungdomstrinnet i grunnskolen og i videregående skole. I tillegg kan metoden brukes for både studenter og lærere i lærerutdanningen.

Fakta