Blanke løgner, skitne sannheter

en kritikk av det nye verdensbildet

; Dag Herbjørnsrud

Blanke løgner, skitne sannheter er en skarpskodd kritikk av alle mytene om renhet i vår kultur. Med aktuelle eksempler og slående anekdoter viser forfatterne hvordan det skapes falske forestillinger om nasjonal, religiøs og etnisk identitet i dag. Les mer
Vår pris: 169,-

(Paperback) Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Blanke løgner, skitne sannheter er en skarpskodd kritikk av alle mytene om renhet i vår kultur. Med aktuelle eksempler og slående anekdoter viser forfatterne hvordan det skapes falske forestillinger om nasjonal, religiøs og etnisk identitet i dag. Boken er en velformulert kritikk av alle forsøk på å eksludere det mangfoldige, og et viktig forsvar for "det urene" i vår kultur.
I et nytt etterord tar forfatterne opp Fadime-saken og norske muslimers forhold til terror.
Stian Bromark (f. 1972) er forlagsredaktør. Han har arbeidet som journalist, bokanmelder, oversetter og redaktør de elleve siste årene.
Dag Herbjørnsrud (f. 1971) er redaktør i ukeavisen Ny Tid og utdannet idéhistoriker. Han var journalist og kulturkommentator i Aftenposten i ti år. Hans hjemmeside er www.sttar.com/dag
Bromark og Herbjørnsrud har skrevet bøkene Frykten for Amerika (2003) og Norge - et lite stykke verdenshistorie (2005), som begge fikk gode kritikker og skapte debatt da de kom ut.

Fakta