Er muslimske kvinner undertrykt?

; Kåre A. Lie (Oversetter)

En bok om de "hete spørsmålene" i møtet mellom muslimer og det norske storsamfunnet. Vi ser hvordan muslimer selv forholder seg til kjærlighet, sex og ekteskap, til omskjæring av kvinner, til arrangerte ekteskap, tvangsekteskap og flergifte og til skilsmisse og foreldremyndighet. Les mer
Vår pris
424,-
Spar
60,-

Veil. pris: 484,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 424,-
Spar: 60,-

Veil. pris: 484,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Innholdsfortegnelse

Boka handler om muslimer og deres syn på sosiale spørsmål der kvinner på en eller annen måte er involvert. Det kan være hvordan muslimer selv forholder seg til kjærlighet, sex og ekteskap, til omskjæring av kvinner, arrangerte ekteskap, tvangsekteskap og flergifte, og til skilsmisse og foreldremyndighet. Boka handler også om den muslimske klesdrakten, om sløret i særdeleshet, og om selve kulturmøtet mellom innvandrere og det norske samfunnet. Hvordan er det å ha en såkalt bindestreksidentitet?

Global og lokal debatt
Muslimske kvinner blir ikke bare påvirket av det muslimske miljøet, men også av det norske synet på dem som "undertrykt". Er muslimske kvinner undertrykt? undersøker i hvilken grad undertrykkelse og press mot muslimske kvinner også kommer fra det norske storsamfunnet. Boka bygger på en studie Roald gjorde i Europa på slutten av 1990-tallet, og på feltarbeid i Norge våren og sommeren 2004. Diskusjonene spenner både over den globale debatten, norske muslimer som en del av et verdensomspennende religiøst felleskap, og den lokale norske debatten: hvilke ideer oppstår i kulturmøtet mellom det norske og det muslimske, og hvilke erfaringer har muslimske kvinner i Norge i dag?

Fra innholdet:

  •  Jeg er pakistaner, men mest norsk! 
  • Kjærlighet, sex og ekteskap 
  • Skilsmisse og foreldremyndighet 
  • Kvinnelig omskjæring 
  • Slaget om sløret


Forfatter: Anne Sofie Roald
Tittel: Er muslimske kvinner undertrykt?
Forlag: Pax
Innbundet: 243 sider

Fakta