Essays

annen bok

; Beate Vibe (Oversetter)

Serie: Essays 2

Essays er en av de store klassikerne i fransk litteratur og en selvskreven del av Vestens litterære kanon. Det særegne med Montaignes Essays er først og fremst det historisk originale i at forfatteren setter sine egne refleksjoner og sitt eget liv i sentrum for skriftstykkene. Les mer
Vår pris
428,-
Spar
61,-

Veil. pris: 489,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 428,-
Spar: 61,-

Veil. pris: 489,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Essays er en av de store klassikerne i fransk litteratur og en selvskreven del av Vestens litterære kanon. Det særegne med Montaignes Essays er først og fremst det historisk originale i at forfatteren setter sine egne refleksjoner og sitt eget liv i sentrum for skriftstykkene. Essays er ikke en selvbiografisk bekjennelse, heller en øvelse i selvrefleksjon.
Annen bok av Essays er den som i størst grad dreier seg om Montaignes livserfaringer og selvrefleksjon. Her får vi vite hvordan det føltes å være menneske, et noenlunde privilegert menneske, i overgangen mellom renessanse og barokk. Og det er her hans selvbeskrivelsesstrategi - å skrive (om) seg selv for å nå fram til større selvinnsikt - trer åpent fram. Temaene veksler for øvrig mellom bøker og drukkenskap, mellom grusomhet og ære samt motsetningen og sammenhengen mellom tro og fornuft. Essays vil foreligge i komplett utgave i 2007.

Fakta