Sjakk matt

gåter, eventyr og fortellinger

Jostein Gaarder feirer 20-årsjubileum som skjønnlitterær forfatter. Bøkene hans er solgt i eventyrlige 40 millioner eksemplarer. Det begynte med Sofies verden, som er oversatt til mer enn 50 språk og var verdens mest solgte skjønnlitterære bok i 1995. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Jostein Gaarder feirer 20-årsjubileum som skjønnlitterær forfatter. Bøkene hans er solgt i eventyrlige 40 millioner eksemplarer. Det begynte med Sofies verden, som er oversatt til mer enn 50 språk og var verdens mest solgte skjønnlitterære bok i 1995.
Sjakk matt viser bredden, dybden og originaliteten i Gaarders bøker. Her har han selv samlet et utvalg tekster fra Diagnosen, Kabalmysteriet, Sofies verden, Julemysteriet, I et speil, i en gåte, Vita Brevis, Maya, Sirkusdirektørens datter og Appelsinpiken. I tillegg finner vi det nyskrevne essayet «Er bevissthet en kosmisk tilfeldighet?»
Fabulering rundt eksistensielle spørsmål går som en rød tråd gjennom Gaarders bøker, og de universielle emnene han skriver om, engasjerer lesere i alle aldre. Sjakk matt er både en introduksjon til hans forfatterskap og en con amore-bok for alle som har latt seg begeistre av hans litterære verden.

Fakta