Levende hage

Gjør hagen til en arena for spontan livsutfoldelse og naturlig impulsivitet. La naturen jobbe for deg, og nyt en frodig og lettstelt hage. Les mer
Vår pris
228,-

(Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 228,-

(Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Mange tenker på naturen som noe som kan true vårt skaperverk - hagen - med vill vekst, ugress og vandaliserende skadedyr. Men det er faktisk mulig å se det fra den helt motsatte siden; å ønske naturen velkommen inn og på den måten gjøre hagen til en større opplevelse.

Med forstørrelsesglass
Hagen er ikke et sterilt utstillingsvindu, den bugner av frodig liv i smått og stort. Trenger du inspirasjon kan du ta med deg et forstørrelsesglass ut, og fortape deg i detaljer du aldri før har lagt merke til.

En sommerfuglbusk sørger for at du kan føle deg omsvermet hele sommeren, og legger du litt til rette med en komposthaug i et skjermet hjørne kan du være så heldig at pinnsvinet flytter inn.

Harmonisk samspill
Hagearbeid blir enklere og mer meningsfylt om vi ser på naturen som en samarbeidspartner - og ikke bekjemper den som en motstander. Med større kunnskap om planter, dyr og insekter og det økologiske samspillet mellom dem, trenger man ikke lenger å bruke gift. Et eget kapittel gir gode råd om planter og samspill mellom planter og insekter, og hvordan du lykkes i å gjøre hagen til en frodig oase.

"Hagearbeid blir mer meningsfylt
om vi ser på naturen
som en samarbeidspartner, ikke som en motstander."

Unngå krigføring
Det er nesten ikke mulig å unngå alle konflikter i hagen. Er du lidenskapelig tulipandyrker og bor rett ved et rådyrtrekk, er det opplagt duket for problemer. Liljebiller og iberiasnegler er andre eksempler på besøk man helst ikke vil ha i hagen. Men i stedet for å drive utstrakt krigføring er det mulig å legge til rette for at skadedyrene ikke skal trives. Til syvende og sist vil det likevel alltid være noe man blir nødt til å leve med - ikke bruk for mye energi på å ergre deg over akkurat det!

Levende hage er en praktisk hagebok som går rett på sak -  ønsker du å gjøre hagen naturlig lettstelt er denne boka en gullgruve!

DAG TJERNSHAUGEN har lang hageerfaring -  de siste 25 årene med studier og utvikling av en svært variert og innholdsrik landskapshage med 3000 forskjellige plantearter.

Fakta