Fluemønsterleksikon - Lars Lenth

Fluemønsterleksikon

; Rune Johansen ; Svein Røbergshagen ; Barry Ord Clarke (Illustratør) ; Niels Vestergaard (Illustratør) ; Yngve Ask (Illustratør) ; Max Emanuelson (Illustratør) ; Ingar Heum (Illustratør)

Et fluemønsterleksikon gir deg full oversikt over de «viktigste» fluene og hvordan de fiskes. Her er over 1000 utvalgte feiende flotte fluer som funker til de fleste forhold. Med materialbeskrivelse. Bind og fisk! Les mer
Vår pris
393,-
Spar
56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 393,-
Spar: 56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Har du liten variasjon i flueboksen? Har du fem gjengangere som bytter på å gjøre jobben? Da er det kanskje på tide å forsøke noen nye. Med Fluemønsterleksikon får du oversikt og inspirasjon til å utvide horisonten. Og har du bindeferdigheter, kan du binde selv. Alle fluene presenteres med bilde og har materialbeskrivelse i tillegg til en kort beskrivelse av fluas bruksområde. Kortfattet og greit. Du trenger ikke mer.

Nyheter og klassikere
Fluemønsterleksikon er en revidert utgave av verket som utkom første gang i 2008 og etablerte seg som et standardverk for fluefiskere og fluebindere. I den nye utgaven finner du en del nye mønstre. En rekke bilder er også nye. I en verden av utallige fiskefluer er det imidlertid vanskelig å velge hvilke som fortjener å komme med i en slik bok. Forfatterne har satt opp noen kriterier: Flua må ha vært populær over en viss tid (unntak finnes for noen helt nye mønstre som de har særlig tro på), flua bør være utbredt geografisk ( unntak fins for skikkelig lokale klassikere), den bør være i bruk fremdeles, skandinaviske, og særlig norske mønster har forrang, men noen fluer for tropiske farvann er tatt med for dem som reiser mye med fluestanga på slep.

Vårlig håndarbeid
Fluebinding er vinterens og vårens hyggeligste syssel. Og nyttig! Fluene du produserer i sene kveldstimer mens radioen surrer og går i bakgrunnen, vil garantert gi deg drømmefangsten. Man har selvfølgelig store forventninger til neste fisketur og egne fluers prestasjon. Å glede seg mens man jobber ved bindestikka, er også en del av moroa.

Fluemønsterleksikonet forteller deg hvilke materialer som er brukt, men gir deg ikke trinn for trinn-beskrivelser av hvordan du skal binde fluene. Med litt kunnskaper fra før og et godt håndlag, får du det til. Du finner fluer for alle anledninger, og det er mange av dem. Forfatterne har levd etter ordtaket bedre med for mange enn for få. Så altså: finn fram bindestikka og surr i vei!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Vega forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 434
ISBN: 9788292489710
Utgave: 1. utg.
Format: 26 x 20 cm
Nr: 9021582
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Fluemønsterleksikon er en omfattende oversikt over fluefiskets viktigste og mest populære fiskefluer og har 991 illustrerte artikler fra A til Å. Fra klassikere som The Owl og October Red til nye mønstre i ultramoderne materialer blir dette en presentasjon av fiskefluenes kulturhistorie. Oppslagsverket tar for seg et bredt utvalg fluemønstre, som gjennom bruksområde og opphav plasseres i en historisk, teknisk og biologisk kontekst. Beskrivelser av fluenes anvendelse, materialer (fra Jungle Cock til Crystal Flash), varianter, anbefalinger og små anekdoter gjør Fluemønsterleksikon til et detaljert og lærerikt verk for både garvede stangsvingere og nysgjerrige nybegynnere.
Levert av © DnBB AS