Hässelby

roman

 • En av Norges mest spennende unge forfattere
 • Sosialdemokratiets illusjoner og desillusjoner
 • Hvordan gikk det med Albert og faren?
 • Les mer
  Vår pris
  297,-
  Spar
  42,-

  Veil. pris: 339,-  (Innbundet)
  Leveringstid: Ikke i salg

  Innbundet
  Innbundet
  Vår pris: 297,-
  Spar: 42,-

  Veil. pris: 339,-  (Innbundet)
  Leveringstid: Ikke i salg

  Om boka

  Harstad har skrevet den store romanen om Albert Åberg som voksen. Det kan høres komisk og nesten absurd ut, og det er det også. Men samtidig er Hässelby dypt gjenkjennelig, nær og veldig, veldig god.

  Det går ikke så bra for Albert Åberg som vi kunne ha håpet. Enda verre går det med den elskelige faren. For ikke å snakke om venninnen Milla. Det trygge universet fra Gunilla Bergströms bøker ligger som et melankolsk bakteppe for Hässelby, som ikke bare er navnet på romanen, men også byen der Albert vokste opp. En gang en del av det trygge "folkhemmet", nå et sted for tapte illusjoner.

  Utenfor de trygge gjerdene
  Albert og faren levde så nær, men faren blir ensom og deprimert når sønnen ikke lenger trenger ham. Albert drar ut i verden på de rareste eventyr. Han driver business i Hong Kong og opplever Den Store Kjærligheten i Paris. Men vissheten om faren som sitter hjemme, plager ham og trekker ham hjemover mot Hässelbys tapte paradis.

  "Det går ikke så bra for Albert Åberg som vi kunne ha håpet"

  Hässelby er en roman om tapte muligheter, både for Albert Åberg, for sosialdemokratiet og for oss alle. Melankolien er der. Likevel blir man løftet av å lese den, fordi Johan Harstad skriver så gnistrende godt, fordi han observerer 80-tallet med knivskarp observasjon og fordi han viser oss alle som små, sårbare mennesker med store, tapte drømmer.

   

  Fakta

  Innholdsfortegnelse


  Kanskje er det endelig sant, det menneskene har tenkt i så mange år: Nå står ikke verden til påske. HÄSSELBY er en roman om Albert Åberg. Men det er også en roman om pappaen hans som gjorde så godt han kunne og som likevel endte opp med å være i veien, om Viktor og Milla og den lille katastrofen som rammer Hässelby sommeren 1982 og som kanskje, bare kanskje, har skylden i alt. En roman om å vokse opp i skyggen av Stockholm og vite at man aldri skal slippe unna, om Star Wars-leketøyets samleverdi, The Police, akausale årsakssammenhenger og hverdagens synkronitet, fra Hässelby til Hong Kong og Normandie, livredde netter og vakre dager, med hjelp eller ikke hjelp fra Leni, Gina, Aldman og Åke, gjennom overfylte Clas Ohlson-lagre, ubehagelige leiligheter, kvelder med pingpong og søppeltømming i tomme gater ved det første lyset om morgenen. Hässelby er en roman om alt for mange demoner, som kanskjekom når det passet dårligst, men som likevel måtte komme. Før eller senere.
  Levert av © DnBB AS