Sjokkdoktrinen

katastrofekapitalismens fremmarsj

; Guro Dimmen (Oversetter) ; Steinar Lone (Oversetter) ; Hege Mehren (Oversetter) ; Kristian Østberg (Oversetter)

Forfatteren av "No logo" og "Stengsler og åpninger" utfordrer myten om det globale, frie markedet, og avslører fremveksten av «krisekapitalismen»: den målbevisste, brutale sjokkbehandlingen av hele lands økonomier. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Forfatteren av "No logo" og "Stengsler og åpninger" utfordrer myten om det globale, frie markedet, og avslører fremveksten av «krisekapitalismen»: den målbevisste, brutale sjokkbehandlingen av hele lands økonomier.

Naomi Klein rapporterer blant annet fra Irak, Sri Lanka og New Orleans, steder hvor krisetilstander er blitt utnyttet og landenes økonomiske og politiske situasjon omdannet til fordel for profittører av det frie marked.

Undersøkelsen av krisekapitalismen fører Klein tilbake til den kontroversielle bruken av sjokkterapi i 1950-tallets usa - teknikker som senere er blitt brukt på Guantánamo Bay - og til Milton Friedman. Under Friedmans ledelse fikk unge mennesker fra utviklingsland opplæring i laissez faire-tenkning ved Universitetet i Chicago. Deretter dro de hjem for å omdanne sine hjemland til liberalistiske utopier. Metoden var «sjokkbehandling».

Med en sterk historisk bevissthet og skarpe analyser viser Klein at liberaliseringen av økonomien de siste tiårene slett ikke er resultatet av en demokratisk og fredfull utvikling.

Boka ble kåret til en av de ti beste sakbøker i 2007 av TIME Magazine. Den ble også nominert til Los Angeles Times Book Prize samme år.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 575
ISBN: 9788249504589
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The shock doctrine
Format: 23 x 17 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger