Å leve med Asperger - 
      Dinah Murray
    
      Knut Roar Engh

Å leve med Asperger

åpenhet, selvtillit, diagnotisering

Dinah Murray (Redaktør) ; Knut Roar Engh (Oversetter)

Å leve med Asperger tar opp de utfordringene man står overfor når man selv eller noen i nærmeste familie har fått diagnosen Asperger syndrom. Boka presenterer en bred og original samling av personlige, profesjonelle og forskningsbaserte beretninger. Les mer
Vår pris
499,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 499,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Å leve med Asperger tar opp de utfordringene man står overfor når man selv eller noen i nærmeste familie har fått diagnosen Asperger syndrom. Boka presenterer en bred og original samling av personlige, profesjonelle og forskningsbaserte beretninger.


Hvilke konsekvenser kan diagnosen få for selvtillit og selvoppfatning? Når og hvordan bør man fortelle venner, familie og jevnaldrende om diagnosen?


Å leve med Asperger inneholder historier skrevet av kjente personer som selv har Asperger syndrom eller autisme, i tillegg til tekster skrevet av foreldre og fagpersoner.


Liane Holliday Willey og Stephen Shore drøfter mulige implikasjoner ved å offentliggjøre diagnosen. Jacqui Jackson forteller hva en diagnose kan få å si for familielivet, og hvordan du kan fortelle ditt barn at det har fått diagnosen. Heta Pukki og Penny Barrat diskuterer hva og hvordan man bør forholde seg overfor skolen når diagnosen er gitt. Tony Attwood legger fram psykiaterens perspektiv på å diagnostisere voksne, og Michelle Dawson presenterer den voksnes opplevelser av å bli diagnostisert. Lynne Moxon, Wendy Lawson, Dora Georgiou og Jane Meyerding diskuterer andre voksentema angående offentliggjøring, inkludert samliv og seksualitet, offentliggjøring på arbeidsplassen, forholdet til venner og eventuell uførhet.


Oversatt av Roar Engh.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Damm
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 326
ISBN: 9788204140784
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Coming out Asperger
Format: 24 x 16 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger