Digitale diskurser

nettavisen som kommunikativ flerbruksarena

Da de første nettavisene dukket opp på dataskjermene våre midt på 90-tallet, startet en ny epoke i journalistikkens og nyhetsformidlingens historie. Sett i et bredere perspektiv kan vi si at nettavisenes inntreden innebar åpningen av en ny sosial arena, der en rekke kommunikative praksiser - diskurser - kunne utfoldes på nye måter. Les mer
Vår pris: 379,-
(Paperback)

Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Da de første nettavisene dukket opp på dataskjermene våre midt på 90-tallet, startet en ny epoke i journalistikkens og nyhetsformidlingens historie. Sett i et bredere perspektiv kan vi si at nettavisenes inntreden innebar åpningen av en ny sosial arena, der en rekke kommunikative praksiser - diskurser - kunne utfoldes på nye måter.

I Digitale diskurser blir nettavisens ulike diskurser og sjangre studert gjennom en rekke analyser av 15 toneangivende nettaviser i Norge, Sverige og Danmark. I tillegg inneholder den en innføring i teorigrunnlaget for tekstnær diskursanalyse av medietekster. Slik representerer boka et aktuelt møte mellom moderne tekstteori og praktisk medieanalyse. Den henvender seg primært til forskere og studenter innen medie- og kommunikasjonsfag, språk- og tekstfag samt journalistikk.

Fakta