Storeulvsyndromet

jakten på lykken i overflodssamfunnet

Vi lever i paradiset, men likevel klager vi. Levealderen er høyere enn noen gang. Vi jobber mindre og er sunnere enn tidligere generasjoner. Vi kan spise den maten vi vil, høre på den musikken vi vil, lese hva vi vil. Les mer
Vår pris
354,-
Spar
35,-

Veil. pris: 389,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 354,-
Spar: 35,-

Veil. pris: 389,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Vi lever i paradiset, men likevel klager vi. Levealderen er høyere enn noen gang. Vi jobber mindre og er sunnere enn tidligere generasjoner. Vi kan spise den maten vi vil, høre på den musikken vi vil, lese hva vi vil. Alle har minst én måned ferie i året. Likevel er vi ikke fornøyde. Studier tyder faktisk på at livskvaliteten har sunket siden 1950-årene. Overfloden har altså ikke gjort oss lykkelige . det gode liv er noe helt annet enn det vi later som. Denne originale boken blander vitenskapelige funn, historier fra skjønnlitteraturen og personlige anekdoter i et forsøk på å finne ut hva som gjør livet verdt å leve. Ideene i boken er på samme tid både gjenkjennelige og overraskende, og bakenfor ligger et politisk sprengstoff som vil måtte få konsekvenser for livet utover i det 21. århundret.
Thomas Hylland Eriksen er professor i sosialantropologi og forskningsleder på «Kulturell kompleksitet» (CULCOM) ved UIO. Av hans mange tidligere bøker, er det særlig Øyeblikkets tyranni (2001) og Røtter og føtter (2004) denne boken bygger videre på.

Fakta

Innholdsfortegnelse

Forord

Storeulvs dilemma

Sammenligningenes svøpe

Kulturell bulimi: Mindre er mer

Alt er relativt relativt

Synkende grensenytte

Kunsten å glede seg

Retten til å gjøre noe vanskelig

Lykkevitenskapen

Det som betyr noe

Meningen med livet

Og så da?

Litteratur