En annerledes barndom

en autist forteller sin historie

; Rune R. Moen (Oversetter)

En annerledes barndom er en unik og ærlig selvbiografisk skildring av hvordan det er å vokse opp med autisme. Iris Johansson forklarer med dyp innsikt det andre i hennes situasjon så sjelden finner ord for . Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

En annerledes barndom er en unik og ærlig selvbiografisk skildring av hvordan det er å vokse opp med autisme. Iris Johansson forklarer med dyp innsikt det andre i hennes situasjon så sjelden finner ord for . å forsvinne inn i seg selv, ritualene, sinneutbruddene og hvorfor hun som barn drev alle voksne til vanvidd. Lille Iris vokser opp i en gammeldags storfamilie på landsbygda i Sverige. Tidlig blir det tydelig at hun ikke utvikler seg på samme måten som andre barn. Helst holder Iris seg for seg selv i sin egen, indre verden.Det er pappa som kommer nærmest Iris. Han tillater ikke at datteren behandles som tilbakestående og fører i stedet i utrettelig kamp for å lokke henne ut av sin egen verden og til å kommunisere med omverdenen. Han overøser henne med kjærlighet og nærhet og gir aldri opp.Men først når Iris er blitt tolv år gammel, begynner hun selv å ville oppgi sin autistiske verden. Grundig studerer hun andre menneskers samhandlingsmønstre, og begynner å kikke på sitt eget ansikt i speilet for å herme etter ulike følelsesuttrykk. Iris oppdager at hun besitter en uvanlig evne til å lese andres sinnstilstand, og forstår intuitivt hva mennesker kommuniserer ubevisst. Denne evnen gir henne ofte vanskeligheter, men det er også den som til slutt leder henne inn på hennes nåværende yrkesvei.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Versal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 462
ISBN: 9788281880368
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: En annorlunda barndom
Format: 18 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

En annerledes barndom er en unik og ærlig selvbiografisk skildring av hvordan det er å vokse opp med autisme. Iris Johansson forklarer med dyp innsikt det andre i hennes situasjon så sjelden finner ord for - å forsvinne inn i seg selv, ritualene, sinneutbruddene og hvorfor hun som barn drev alle voksne til vanvidd. Lille Iris vokser opp i en gammeldags storfamilie på landsbygda i Sverige. Tidlig blir det tydelig at hun ikke utvikler seg på samme måten som andre barn. Helst holder Iris seg for seg selv i sin egen, indre verden.Det er pappa som kommer nærmest Iris. Han tillater ikke at datteren behandles som tilbakestående og fører i stedet i utrettelig kamp for å lokke henne ut av sin egen verden og til å kommunisere med omverdenen. Han overøser henne med kjærlighet og nærhet og gir aldri opp.Men først når Iris er blitt tolv år gammel, begynner hun selv å ville oppgi sin autistiske verden. Grundig studerer hun andre menneskers samhandlingsmønstre, og begynner å kikke på sitt eget ansikt i speilet for å herme etter ulike følelsesuttrykk. Iris oppdager at hun besitter en uvanlig evne til å lese andres sinnstilstand, og forstår intuitivt hva mennesker kommuniserer ubevisst. Denne evnen gir henne ofte vanskeligheter, men det er også den som til slutt leder henne inn på hennes nåværende yrkesvei.
Levert av © DnBB AS