Mennesker, makt og mikrober

epidemibekjempelse og hygiene på Sørlandet 1830-1880

Historiens største krig er kampen mellom menneskene og de sykdomsfremkallende mikrobene. 1800-tallet ble epidemienes århundre i Europa. Mennesker og medisinere forsøkte å forstå og forhindre epidemiske sykdommer i å spre seg og forårsake lidelser og massedød. Les mer
Vår pris
569,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 483,-

Innbundet
Vår pris: 569,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 483,-

Historiens største krig er kampen mellom menneskene og de sykdomsfremkallende mikrobene. 1800-tallet ble epidemienes århundre i Europa. Mennesker og medisinere forsøkte å forstå og forhindre epidemiske sykdommer i å spre seg og forårsake lidelser og massedød. De hentet kunnskaper både fra egen praktisk erfaring og fra internasjonal vitenskap, men møtte ofte motstand fra økonomiske interesser og faglig hold. Mikrobene er internasjonale. Sørlandet var en internasjonal landsdel der møtene mellom menneskene og mikrobene var mangeartede og hyppige. Landsdelen var fronten i Norge i kampen mot de sykdomsfremkallende mikrobene. Men lenge var dette også en kamp mot sentrale helsemyndigheter og den medisinskvitenskapelige makten i Norge. Mennesker, makt og mikrober er en dramatisk, original og nyskapende fortelling om kampen mot epidemiene på Sørlandet sett i et europeisk perspektiv. Boka er basert på omfattende undersøkelser av et hittil ubrukt kildemateriale, og avdekker et stort og fargerikt miljø av mennesker og medisinere som forkynte og praktiserte smitteteorier i en tid da de ble regnet for umoderne, uvitenskapelige og udemokratiske. Kampen mot epidemiene var lenge en kamp mot makten. Til sist var det oppfatningene i dette området som vant frem. Hvilke erfaringer og opplevelser bygget de på? May-Brith Ohman Nielsen er dr.philos. og professor i historie ved Universitetet i Agder. Hun har skrevet flere bøker om moderne historie og historieformidling.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Fagbokforlaget
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 433
ISBN: 9788245006872
Utgave: 1. utg.
Format: 25 x 18 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Historiens aller største krig er kampen mellom menneskene og de sykdomsfremkallende mikrobene. 1800-tallet ble epi-demienes århundre i Europa. Menneskene forsøkte å forstå epidemiske sykdommer og å forhindre dem i å spre seg og forårsake lidelser og massedød. De hentet kunnskaper både fra egen praktisk erfaring og fra internasjonal vitenskap, men møtte ofte motstand fra økonomiske interesser og faglig hold. Mikrobene er internasjonale. Sørlandet var en internasjonal landsdel. Boken er en dramatisk, original og nyskapende beretning om kampen mot epidemiene på Sørlandet i et europeisk perspektiv, basert på omfattende undersøkelser av tidligere ubrukt kildemateriale. Boken avdekker et stort miljø av mennesker og medisinere som praktiserte smitteteorier på en tid da disse ble regnet for umoderne, uvitenskapelige og udemokratiske. Kampen mot epidemiene var lenge en kamp mot makten.
Levert av © DnBB AS