Suaads reise

en dokumentar om kjønnslemlestelse

 • Sterk dokumentar om omskjæring
 • Somaliske Suaads personlige historie
 • Viktig bidrag i kampen mot kjønnslemlestelse i Norge
 • Les mer
  Vår pris
  305,-
  Spar
  44,-

  Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
  Leveringstid: Ikke i salg

  Innbundet

  Storkunde?
  Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

  Innbundet
  Vår pris: 305,-
  Spar: 44,-

  Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
  Leveringstid: Ikke i salg

  Storkunde?
  Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

  Om boka

  Store flyktningegrupper her i landet kommer fra land der over 80 prosent av jentene omskjæres. Der noen ser tradisjon og nødvendighet, ser andre barbari og grusomhet. I 2007 rapporterte NRK-journalist Tormod Strand om kjønnslemlesting i Somalia. Reportasjene gjorde at nordmenn for alvor fikk øynene opp for denne uskikken, og den norske regjeringen satte i gang umiddelbare tiltak mot omskjæring.

  Kilden som åpnet dørene for Strand i Somalia heter Suaad Abdi Farah. I denne boka forteller hun for første gang om den dagen hun selv ble omskåret som 8-åring. Det er en dag hun aldri kommer til å glemme.

  Omskjæring av kvinner foregår tradisjonelt i 30 land, først og fremst i Afrika. Skikken har spredt seg til vestlige land hos innvandrere fra områder der kjønnslemlestelse er vanlig.


  Utdrag fra Suaads reise
  Jeg hadde snakket med Kalton, en venninne som bodde to hus bortenfor meg. Hun hadde gjort "det" sommeren før. Hun var seks måneder eldre enn meg, nettopp fylt åtte, hun var liksom sjefen.
  - Det er veldig vondt. Hadde du visst hva som venter deg, ville du rømme, sa Kalton.
  Jeg trodde ikke på henne, trodde hun prøvde å skremme meg, virke tøff. Men hun sa det med et sånt alvor, at jeg ble redd og urolig.
  Suaad Abdi Farah

   

  Fakta