De velvillige

; Tom Lotherington (Oversetter)

 • Prisbelønt roman endelig på norsk
 • Spennende og rørende fra 2. verdenskrig
 • Les mer
  Vår pris
  349,-
  Spar
  50,-

  Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
  Leveringstid: Ikke i salg

  Innbundet
  Innbundet
  Vår pris: 349,-
  Spar: 50,-

  Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
  Leveringstid: Ikke i salg

  Om boka

  Bokas hovedperson, Maximilien Aue, har fransk mor og tysk far. Faren forsvant mens sønnen var svært ung, og han har aldri akseptert morens senere forhold til en franskmann.

  "Det helt grunnleggende spørsmålet for meg mens jeg skrev boka, var: Hva ville jeg ha blitt til hvis jeg var født som tysker i 1913 og ikke som amerikaner i 1967?"
  Jonathan Littell til Berlingske Tidende

  Etter endt utdannelse blir Maximilien i ren vanvare vervet til SS. Vi følger ham gjennom alle krigens faser. Med grundighet skildres felttog i Ukraina, massakrene i Babij Jar og arbeidet med å holde fangene i live i leirene når arbeidskraften blir en mangelvare.

  "Imponerende og utfordrende"
  Stian Bromark, Dagbladet

  Ingen angrende synder
  Når Aue forflyttes til Stalingrad like før byens fall, er det som om han tar leseren i hånden på sin vandring til de tyske utpostene som holdes av serbere og kroatere. Realismen er sterk, ondskapen ikke til å leve med. Vi møter oppdiktede personer og kjente skikkelser som Hitler, Speer og Eichmann. Det er ingen angrende synder som forteller sin historie, men en mann som stiller spørsmålet direkte til leseren: Er du sikker på at du er så mye bedre enn meg?

  "Jødemorderne, vanlige folk som oss?"
  Aasmund Willersrud, Aftenposten

  For velvillig
  Hva skjer når mennesket blir utfordret til å tråkke over sine egne moralske grenser, når man blir for velvillig? Jonathan Littells spennende fortelling gir et vanskelig tema en grundig behandling. Romanen betegnes som en litterær sensasjon og vant Goncourt-prisen, Frankrikes mest prestisjetunge litterære pris, og er til nå solgt i 700.000 eksemplarer bare i Frankrike.

  "Usedvanlig god"
  Anne Cathrine Straume, NRK P2

   

  Fakta