Skalden Skurres historier

; J.K. Rowling (Illustratør) ; Torstein Bugge Høverstad (Oversetter)

"Skalden Skurres historier" inneholder spor som er helt avgjørende i Harry Potters siste oppdrag for å ødelegge Voldemorts malacruxer. Den består av fem eventyr som Humlesnurr ga til Hermine Grang i den sjuende og siste boken, "Harry Potter og Dødstalismanene". Les mer
Vår pris: 229,-
(Innbundet)

Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

"Skalden Skurres historier" inneholder spor som er helt avgjørende i Harry Potters siste oppdrag for å ødelegge Voldemorts malacruxer. Den består av fem eventyr som Humlesnurr ga til Hermine Grang i den sjuende og siste boken, "Harry Potter og Dødstalismanene". Bare ett av eventyrene, "De tre brødrene" er gjengitt i boken. I "Skalden Skurres historier" som nå utgis, er de fire andre historiene avslørt for første gang.

Harry Potter-fans over hele verden har siden desember i fjor etterlyst denne utgivelsen, da Amazon bød nesten 20 millioner kroner for et veldedighetseksemplar på en auksjon hos Sothesby i London. Det eksemplaret var ett av sju eksemplarer, alle håndskrevet og illustrert av J. K. Rowling.
Veldedighetsorganisasjonen CHLG har nå gitt Cappelen Damm eksklusive rettigheter til å oversette, trykke og distribuere boken i Norge. Boken lanseres i desember 2008.


Overskuddet av salget går til organisasjonen CHLG. Den engelske veldedighetsorganisasjonen som ble startet av J. K. Rowling og Emma Nicholsen (Member of European Parliament) for å hjelpe barnehjemsbarn. Organisasjonen arbeider for å gjøre livet bedre for utsatte barn og unge over hele Europa, hvor over en million vokser opp under vanskelige og uakseptable forhold. Mange får ikke tilstrekkelig menneskelig kontakt og følelsesmessig stimulering, og andre lever på et eksistensminimum uten tak over hodet og nok tilgang på mat.


J. K. Rowling sier: "Det er forståelig at Harry Potter-leserne var skuffet da bare ett eksemplar av "Skalden Skurres historier" ble tilbudt for salg i desember i fjor. Jeg er derfor svært glad for å kunngjøre at eventyrene nå vil bli tilgjengelig for alle, takket være sjenerøs støtte fra Harry Potter-forlag og Amazon (som kjøpte det håndskrevne eksemplaret på auksjon), og med godkjenning fra de andre flotte personene som eier de andre seks originale bøkene.


Mine inntekter går til the Children’s High Level Group, og skal komme trengende barn til gode, barn som har et desperat behov for en stemme. Den nye utgaven vil inneholde eventyrene som ble oversatt fra runer av Hermine Grang, de er illustrert av meg, og har noter av Humlesnurr, som sjenerøst har blitt gjort tilgjengelig fra arkivet til Galtvorts rektor".

Fakta