Identitet på liv og død

marginalitet, homoseksualitet og selvmord

Mange lesbiske og homofile går med selvmordstanker. Hva er det som oppleves så umulig ved kjærlighet til en person av samme kjønn, at man tenker døden er et bedre alternativ? Tone Hellesund har intervjuet tolv personer om dette temaet! Les mer
Vår pris
227,-
Spar
22,-

Veil. pris: 249,-  (Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

Paperback

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Paperback
Vår pris: 227,-
Spar: 22,-

Veil. pris: 249,-  (Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Boken Identitet på liv og død er basert på intervjuer med personer som i ungdomsårene forsøkte eller tenkte på å ta sitt eget liv fordi de opplevde tiltrekning til eget kjønn - eller snarere konsekvensene de trodde dette ville få - som problematiske og uutholdelige. På et tidspunkt ønsket de heller å dø enn å leve med, og stå fram med, en homofil identitet. Samfunnets fortellinger om homoseksualitet er en del av de forutsetningene unge personer som begjærer og/eller forelsker seg i personer av samme kjønn, lever under. Disse fortellingene er med på å legge føringer og begrensninger med hensyn til hvem vi opplever at vi kan være. Flere av de intervjuede personene i boken forteller for eksempel at framstillingen media har av homoseksualitet har vært e viktig kilde til kunnskap om sin egen legning fordi man ikke kjenner andre homofile i sitt eget miljø.

I denne boken ønsker Tone Hellesund å analysere noen av de fortellingene som blir fortalt om homoseksualitet i dag. Hun vil også formidle hvilke erfaringer personene som forteller trekker fram når de forteller om sitt selvmordsforsøk eller sine selvmordstanker, bakgrunnen for det og veien ut av den vanskelige situasjonen.

 

Fakta