Operasjon Isbjørn

thriller

Serie: Hege Tønnesen 2

Lite er som det synes i Eirik Wekres snedige komplott. Hvordan kan en familietragedie henge sammen med rikets sikkerhet? Les mer
Vår pris
319,-
Spar
70,-

Veil. pris: 389,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 319,-
Spar: 70,-

Veil. pris: 389,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av Marius Aronsen

"Norge er i ferd med å få en ny thrillerforfatter av internasjonalt format!" Sindre Hovdenakk, VG

"... Eirik Wekre viser virkelig hva han er god for." Kurt Hanssen, Dagbladet

Tom Egeland skrev at Operasjon Snøhvit etablerte Eirik Wekre som «den finanspolitiske thrillers svar på Tom Clancy». Allerede i åpningen av Operasjon Isbjørn bekrefter han igjen at han mestrer thrillerhåndverket. Anslaget til romanen skildrer Vasilij Kirigin, oberst i Russlands utenlandsetteretning, som står og betrakter isbjørnene i Københavns zoologiske hage. Han venter på sin norske agent som akkurat skal ha anløpt med danskebåten. Gjennom Kirigin får vi vite at russerne øyner en historisk mulighet om de får den norske agenten til å utføre det de ønsker. Motvillig aksepterer han oppdraget - og pengene. Men først får han en påminnelse om hvor glupske bjørnene kan være i en symbolladet scene der isbjørnene skal mates.

Skuddene på Hedmarken
Samtidig blir vi ledet inn i de dypeste skogene i Hedmark. Mor og datter er funnet døde i et utbrent hus i Koppang-traktene, trolig et trist familiedrap. Lensmannen som fant dem antok umiddelbart at de var blitt drept av kullosforgiftning. Snart ser man at de kraftig forbrente kroppene har kulehull. De er likvidert. Skutt gjennom hode fra kloss hold. Inn i etterforskningen kommer vår sympatiske heltinne Hege Tønnesen, kjent også fra Wekres forrige suksessroman. Hun har bred erfaring, har både jurist- og politiutdannelse og er for tiden i permisjon fra Politiets sikkerhetstjeneste, grunnet interne stridigheter.

"Norge er i ferd med å få en ny thrillerforfatter av internasjonalt format!"
Sindre Hovdenakk, VG

Rikets sikkerhet?
Tønnesen har, til tross for permisjonen, lovet å bistå «ved behov i forbindelse med spesialoppgaver knyttet til nasjonal sikkerhet.» Hun er tvilende til om Rendalen-drapene kan sies å tilhøre den kategorien, de synes å være av en tragisk, men akk, så dagligdags art. Men Politiets ressurser er tynt spredd utover på grunn av en arbeidskonfl ikt, og saken blir satt i forbindelse med familiedrap i Asker og Fetsund. Derfor defi nerer Heges sjef familiedrapene som en «moralsk epidemi, som har eskalert til et nasjonalt problem.» Sjefen har mer rett enn noen av dem aner, og problemene er langt fra bare nasjonale.

Forsvunnet elitesoldat
I familiedrapssaker finner man som kjent ofte gjerningsmannen i ofrenes umiddelbare nærhet. Familiefaren i denne saken er spesialsoldat i Hærens Jegerkommando, og i tillegg er han sporløst forsvunnet. Det må jo være en innrømmelse av skyld - eller ... ? Under jakten forstår Tønnesen etterhvert at hun blir sabotert, og at saken dreier seg om noe mye mer enn et ukomplisert familiedrap. Den største trusselen i romanen kommer, som lovet i innledningen, fra øst. Den russiske bjørnen rører på seg, og en maktkamp om interesser i nordområdene er i gang.

Thrillerkongen Wekre
Igjen har Wekre snekret sammen et glitrende thrillerplot om et internasjonalt komplott. Våre nordområder er truet, og i opprullingen av saken må Tønnesen reise til Svalbard, der hun havner midt i en intens og iskald kamp på liv og død. Med høyt tempo og suveren håndtering av historiens mange vendinger, skaper Wekre en suggererende triller om et storstilt anslag mot Norges sikkerhet. Det er det ikke mange som gjør etter ham!

Fakta