Stille dager i Mixing Part

Den pretensiøse dramaturgen Bror Telemann elsker teater og Nigella Lawson - og familien er mest i veien. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Teatermannen Telemann har nesten ikke alkoholproblemer og elsker ikke Tyskland, mens kona hans, Nina, har ganske tykke briller og elsker alt det tyske. De er på ferie sammen med sine tre barn i Garmisch Partenkirchen sør for München, ved foten av Alpene, midt i nazi-beltet. Og stort mer er det ikke å si om den saken. Jo, forresten: Telemann er forelsket i en engelsk kvinne han aldri har møtt. Men han later som han ikke er det. Later og later.

Ofte går han på Internett og finner nye bilder og stoff om den kulinariske forføreren Nigella Lawson i stedet for å drive med konstruktiv og kreativ dramautvikling. Pinlige situasjoner oppstår, som når Nina kommer for brått på ham mens han kikker på bilder av Lawson. Bror slenger igjen lokket på laptoppen for å ikke bli tatt på fersken, med det resultat at hun tror at han driver med mye verre ting.

"Sitter du her og ser på pornografi?
Nei.
Hva gjør du, da?
Jeg tenker på teater.
Og så lukker du pc-en hardt igjen når jeg kommer inn i rommet?
Ja.
Du skjønner at jeg blir mistenksom?
Ja. Men noen ganger når man tenker på teater må pc-en lukkes plutselig igjen. Sånn er det bare."

"Legg så til Brors sterke antipati for alt det tyske
og hans kones beundring for det,
så har du oppskriften på en ferie med utfordringer"

Feriekrise
Brors nattlige Nigella-fantasier med påfølgende opphisselse som han ikke klarer å overføre til en kone som ønsker hans oppmerksomhet på flere plan, er ikke mindre pinlige. Vi skjønner at en krise er under oppseiling. For vil ikke hans selvbilde før eller siden måtte kræsje? Eller blir det heller familiens tålmodighet med en så selvopptatt og fjern ektemann og far som først tar slutt? Legg så til Brors sterke antipati for alt det tyske og hans kones beundring for det, så har du oppskriften på en ferie med utfordringer.

Stille dager i Mixing Part er en voksen samlivsroman i god Loe-stil, hysterisk morsom og dypt urovekkende.


Erlend Loe. Foto: Marcel LeliënhofErlend Loe er født i Trondheim i 1969. Han debuterte med romanen Tatt av kvinnen i 1993. Naiv.super (1996) ble en stor suksess nasjonalt og internasjonalt og fikk raskt benevnelsen generasjonsroman. Han har oppnådd stor anerkjennelse, blant annet for sin beskrivelse av den moderne mannen i Doppler (2004) og Volvo lastvagnar (2005). Erlend Loe skriver også filmmanus, og filmene Detektor og Nord ble begge store suksesser. Han har også et forfatterskap for barn, og her er bøkene om Kurt helt sentrale, alle illustrert av Kim Hiorthøy.

 

Fakta