Gutten i kofferten

; Agnete Friis ; Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Serie: Nina Borg 1

Nina Borg finner en liten gutt i en koffert på Hovedbanegården i København og tar saken i egne hender. Det skal vise seg å få livsfarlige konsekvenser.


Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Nina Borg finner en liten gutt i en koffert på Hovedbanegården i København og tar saken i egne hender. Det skal vise seg å få livsfarlige konsekvenser.Kjære leser. Slå av mobiltelefonen. Få eventuelle barn i seng. Ha nødvendig proviant innenfor rekkevidde. Eller for å snu det på hodet: ikke begynn på denne boka på toget. Med mindre du skal reise fra Oslo til Bergen, da. For fra det øyeblikket sykepleier Nina Borg finner en tre år gammel gutt i en koffert og oppdager at han er levende, er du solgt. Da kommer du deg ikke ut av huset på en veldig lang stund.


"Nytt makkerpar leverer fornem pageturnerunderholdning og hever nivået på krimmarkedet ... absolutt ingenting å utsette"

PolitikenDrivende fortalt

Gutten i kofferten er en roman som ikke bryr seg med høflige presentasjonsrunder. Røde Kors-sykepleieren Nina Borg vil gjerne redde samfunnets utstøtte, men har problemer med å holde orden på sønnens hentetider på SFO. Hun er en kvinne breddfull av empati som ikke klarer å kommunisere på en fornuftig måte med ektemannen. Jo, man kjenner at man blir litt glad i Nina Borg. Og jeg fryder meg over en helt som for en gangs skyld ikke er en lurvete (eks)politimann med en floke av et kjærlighetsliv."Advarsel! Hvis du åpner denne boka, setter du resten av livet ditt på vent!"

Elle


Ikke snakk med fremmede menn

Fortellingen om Nina og den vesle gutten er stramt bygget opp. Handlingen veksler mellom København og Vilnius, to byer på hver sin side av det tradisjonelle øst-vest-skillet i Europa. I Danmark følger vi Ninas bestrebelser med å finne ut hvor gutten kommer fra og hva hun skal gjøre med ham. Parallelt følger vi historien om Mikas, en tre år gammel latvisk gutt som blir tilbudt sjokolade på lekeplassen av en fremmed. Sjokoladen viser seg å være god. Den fremmede er det ikke. I Vilnius møter vi dessuten Sigita, moren til Mikas, som ikke forstår hvorfor eller hvordan sønnen hennes har forsvunnet. Nina Borg finner svar, men begynner samtidig å frykte for sitt eget liv. Og mens Nina Borg fremstår som en noe uoppmerksom, urban og vestlig mamma, er kvinnen i Vilnius hennes rake motsetning: en alenemor med full kontroll over jobb, barn og penger, helt til hun en dag våkner opp med hjernerystelse og oppdager at gutten hennes er borte."Fra det øyeblikket sykepleier Nina Borg finner en tre år gammel gutt i en koffert og oppdager at han er levende, er du solgt. Da kommer du deg ikke ut av huset på en veldig lang stund."Stramt regissert

Bortførte barn til tross, her er lite fjas og følerier. Det er først og fremst historien som driver dette fremover i sug-i-magen-tempo. Jeg velger å ikke avsløre mer av handlingen, bortsett fra å høflig advare om en god del blod, en russisk torpedo og noen lik i lasten. Finest av alt er det likevel å lese om forholdet mellom Nina og gutten hun finner. På rørende vis blir vi minnet om barns evne til å lage helter av mennesker som strekker ut en hånd mot dem, hvor klønete denne hånden enn måtte være. Samtidig er vi vitne til hvor langt foreldre er villige til å gå for å redde barna sine, så langt at de setter sine egne liv i fare.Lene Kaaberbøl og Agnete Friis har lovt oss to bøker til om Nina Borg. Jeg sitter klar.Presentert av Kristin Valla, redaksjonssjef i bladet Mamma og forfatter

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Aftenposten

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 298
ISBN: 9788205392823
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Drengen i kufferten
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger