Blodleie

; Kari Bolstad (Oversetter)

Serie: Ölandskvartetten 3

Som liten ønsker Vendela seg et bedre liv og begynner å ofre til alvene. Det viser seg snart at den lille jenta får mye mer enn hun ber om.

Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Som liten ønsker Vendela seg et bedre liv og begynner å ofre til alvene. Det viser seg snart at den lille jenta får mye mer enn hun ber om.


Tittelen Blodleie henspiller på et rødt sjikt som løper gjennom kalksteinen ved Ölands kyst. Det sies at dette var forsteinet blod fra en kamp mellom trollene inne i berget og alvene på Alvaret. Ved det forlatte steinbruddet er snøen i ferd med å smelte, og hytteeierne slår opp skoddene for sesongen. Men naboskapet er ikke så idyllisk som man skulle tro. Hemmeligheter og mistenksomhet sitter i veggene, både i de nybygde luksusvillaene og i steinhoggernes enkle hytter. Og det viser seg at flere av naboene er forbundet med hverandre på helt andre måter enn man tror.


Rike personskildringer


Den første som kommer hit om våren, er Per Mörner, en middelaldrende, fraskilt mann med en pleietrengende far, en syk datter og en fåmælt sønn. Faren er den falmede pornokongen Jerry Mörner, som Per aldri har hatt et nært forhold til, ikke minst på grunn av farens yrkesvalg. I stedet har han tilbrakt somrene ved steinbruddet sammen med moren, og etter at hun døde, har huset tilfalt ham. Det er en enkel hytte, i motsetning til de nybygde luksusvillaene like ved.


Offer til alvene


En av disse tilhører Vendela Larson, og for henne er det nye feriehuset også en måte å vende hjem på. Det var her hun vokste opp som liten jente, den gang hun ofret små gaver til alvene ute på Alvaret for å få ønskene sine oppfylt. Til å begynne med var ønskene beskjedne: En reise til Kalmar. Noe godt til middag. En ny klassevenninne. Men så blir de mer omfattende. Hun ønsker seg en ny lærerinne. Og når den gamle lærerinnen blir dødssyk, forstår Vendela at man bør være forsiktig med det man ønsker seg. Ønskene kan få tragiske konsekvenser.

Gamle familiehemmeligheter

Personer rundt Per Mörner begynner å dø, og han blir tvunget til å grave i gamle familiehemmeligheter, blant overnaturlige vesener, tragiske ulykker og en lang rekke nakne damer og menn med blonde parykker og falske navn. Han får hjelp av Gerlof Davidsson, den pensjonerte sjøkapteinen som har flyttet fra aldershjemmet for å nyte sesongen i den lille sommerhytta si. I kona Ellas dagbøker oppdager Gerlof at også hun stiftet bekjentskap med mystiske skikkelser som kan knyttes opp til både fortidens og nåtidens hendelser. Men skjønte Ella egentlig hva de var?


Vi skal ikke avsløre mer, bare konstatere at Blodleie, i likhet med Johan Theorins foregående bøker, er en solid dose krim ispedd litt uhygge og noen fine skildringer av mennesker vi ikke kan annet enn å sympatisere med. De tre romanene kan leses uavhengig av hverandre og i hvilken som helst rekkefølge. Og fikk du ikke med deg høsten og vinteren, er ikke det så farlig. Begynn gjerne med denne. Og du vil, i likhet med meg, få lyst til å tilbringe hele året med denne forfatteren.

Presentert av Kristin Valla, forfatter og redaksjonssjef i bladet Mamma

Fakta