Morgen i Jenin

; Ragnhild Eikli (Oversetter)

Av og til kommer det bøker som er så sterke at de ryster alle som leser dem. Morgen i Jenin er en slik bok. Les mer
Vår pris
149,-
Spar
150,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 149,-
Spar: 150,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Et palestinsk guttebarn rives ut av morens armer og vokser opp i en jødisk familie. Mange år senere kjenner broren ham igjen - ansikt til ansikt, på hver sin side i en voldelig konflikt.

En palestinsk historie
De to brødrene har også en søster, Amal Abilheja. Amal ble født i en flyktningeleir i Jenin og forteller om hvordan israelske soldater i 1948 brutalt fordrev familien fra landsbyen, om lillebroren som ble borte i kaoset, og om hvordan den andre broren blir en jaget motstandsmann. Hun forteller familien Abilhejas dramatiske historie, gjennom flyktningtilværelse, krig og terrorisme. Hun viser leserne hvordan nød og elendighet innvirker på menneskesinnet, hvordan deres evne til empati og kjærlighet blir skadelidende. Amal selv klarer i siste øyeblikk å gi uttrykk for sin kjærlighet til datteren Sara.

Fra flyktning til suksessforfatter
Forfatteren, palestinske Susan Abulhawa, vet hva hun skriver om - hun har kjent på kroppen desperasjonen, angsten og hatet som midtøstenkonflikten forårsaker. Foreldrene hennes måtte flykte etter seksdagerskrigen i 1967, og hennes palestinske familie ble splittet. Susans omflakkende barndom førte henne til Kuwait, Jordan og den okkuperte delen av Øst-Jerusalem. Etter hvert bosatte hun seg i USA, der frustrasjon over Vestens ensidige framstilling av palestinernes situasjon fikk henne til å begynne å skrive. Morgen i Jenin er hennes første roman, og den har fått strålende mottakelse.

Noen ganger kan en bok forandre vår måte å tenke på. Akkurat som Khaled Hosseinis Drageløperen har gitt utallige lesere større forståelse for krigen i Afghanistan, kan Morgen i Jenin si mer enn utallige avisartikler om Palestina/Israel-konflikten.

Forteller det ufortalte. Gripende og derfor viktig roman fra Palestina.
Jon Rognlien, Morgenbladet

 

Fortellingen blir virkelig, og den blir viktig.
Anne Cathrine Straume, NRK P2

 

Morgen i Jenin forklarer Palestina-konflikten bedre enn noen annen bok.
Stein Slettebak Wangen, Adresseavisen
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 366
ISBN: 9788203212659
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Mornings in Jenin
Format: 21 x 14 cm
Nr: 9015477
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Susan AbulhawaSusan Abulhawa jobber til daglig innen medisinsk forskning. Hun er glødende opptatt av palestinske barns situasjon og er grunnlegger av organisasjonen Playgrounds for Palestine, som bygger lekeplasser for barn i okkuperte områder.