På tur med hund

Alle hunder, store og små, vil gjerne ut på tur. Her finner du inspirasjon og gode råd om alt du kan finne på med hunden din gjennom hele året. Les mer
Vår pris: 49,-
Spar: 300,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Presentert av Bente Einan Eriksen

Et orientalsk ordtak sier "En hund ved din side er bedre enn en venn langt borte". Å ha en hund som turkamerat vil gi deg masse glede, for hvem er det som aldri sier nei til å bli med ut? Jo, din firbente kompis med pels. Nina Skramstad har hatt med seg hunder på tur i tretti år. Hun er også en av Norges mest profilerte hundekjørere og deltager i Femundsløpet og Finnmarksløpet. Hennes kanskje beste turkompis gjennom mange år har vært Kayaq, en stor og hyggelig alaskan malamute.

Hunden ut av sofaen
Denne boka handler ikke om hvordan du skal få hunden din til å gå i bånd eller sitte pent. Den er heller ikke for deg som helst vil ha hunden parkert i sofaen. Skramstad er opptatt av at hunden skal ha et aktivt hundeliv, at den skal stimuleres fysisk og mentalt, om det så er gjennom små turer i parken, eller på turer i skog og mark, sommer som vinter. Målet er at hunden skal bli din ivrigste og beste turkamerat gjennom hele hundelivet!

Også små hunder på tur
Det er selvfølgelig viktig å tenke på ditt eget aktivitetsnivå når du skal kjøpe en hund. Treningsglade velger gjerne en rase som krever mye aktivitet. Er du derimot en person som ikke løper rundt støtt og stadig, bør du velge en hund som er mer som deg. Ingen hund er skapt for å pyntes og bæres rundt, og du trenger ikke ha en kraftig og stor hund for å ha glede av den på tur. Også en liten hund vil ut i skog og mark. Du må bare legge forholdene til rette for den. I boka På tur med hund er også små raser som vi kanskje ikke er vant til å se utenfor bygatene inkludert. Boka er altså ikke bare for deg som har en aktiv fuglehund eller en sterk trekkhund. Dessuten; husk at du kan låne hund! Du trenger ikke eie selv. Skramstad oppfordrer til å ta kontakt med folk i nabolaget som har en hund som trenger å komme ut litt. Bra for deg, hunden og eieren!

Bedre kondis for deg og hunden
Barmarksesongen er fin for å bygge kondis, også for deg som har trekkhund. Man kan gå turer i fjellet og i skogen, men mange bruker sykkel eller en annen doning på hjul for å få effektiv trening. En trekkhund kan settes foran en farkost på hjul. Hardtrening bør ikke utføres hvis temperaturen er for høy, eller hvis det er for lummert. Hunder med mye pels blir naturlig nok fort for varme. For en polarhund er ti grader mer enn varmt nok for en treningstur. Skramstad anbefaler ikke joggetur med hunden på glovarm asfalt en varm høysommerdag, i det hele tatt er det mange gode råd og tips å hente for hvordan du skal trene hunden (og deg selv). Skal du bruke sele eller halsbånd på tur? Nina Skramstad foretrekker trekkseler på sine alaskahuskyer når hun trener eller er på tur, og mener det er en klar fordel å bruke sele på andre raser også. Særlig hvis hunden er fæl til å dra i halsbåndet. Boka gir mye informasjon om seler, halsbånd og kløv. Hunden kan jo gjerne bære litt selv på tur, og du litt mindre i sekken, men husk å venne den til dette i god tid i forveien. Den må gå med tom kløv de første turene, og kløven må være tilpasset hunden. Ninas hund Kayaq var for eksempel en dårlig trekkhund, men bar kløv som en konge!

Nina Skramstad er hundeelsker på sin hals og har skrevet boka for deg som vil ha en aktiv og lykkelig hund. Her er tretti års erfaring samlet, og tips og råd illustreres ofte i teksten med gode, varme historier der Kayaq spiller hovedrollen. På tur med hund er nyttig og hyggelig lesestoff for både hundeeiere og dem som drømmer om en trofast turkompis!

Fakta