Oppdagelsen

en biografi om Anne Stine og Helge Ingstad

; Helge Ingstad (Omtalt)

I Oppdagelsen gir Benedicte Ingstad et personlig og dramatisk portrett av sine foreldre samtidig som hun skildrer den vanskelige veien til anerkjennelse av Helge Ingstads oppsiktsvekkende funn. Les mer
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-
Veil. pris: 449,- (Innbundet)

Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Helge Ingstad (1899–2001) og arkeologen Anne Stine (1918–1997) giftet seg i 1941. Helge Ingstad var en berømt eventyrer og leder i Røde Kors’ krigsarbeid. Anne Stine var en atten år yngre ungpike, en romantisk beundrer av Ingstads villmarksliv. De var et umake par, men sammen skulle de gjøre revolusjonerende oppdagelser.

I 1960 oppdaget Helge Ingstad en tusen år gammel norrøn boplass på Newfoundland. Utover 1960-tallet ledet Anne Stine et internasjonalt team som til slutt kunne bekrefte sagahistorien om Vinland – at vikingene dro til Amerika 500 år før Columbus. Det var en vitenskapelig triumf, men ikke uten personlige omkostninger for ekteparet.

Oppdagelsen omhandler den vanskelige og konfliktfylte veien frem til anerkjennelse av Ingstads oppsiktsvekkende funn. I tillegg skildres Anne Stines barndom på Lillehammer, Helge og Anne Stines spesielle romanse i førkrigsårene og Helges innsats under krigen. Vinlandsferdene hadde også sine personlige omkostninger for ekteparet og skulle prege resten av deres liv.

Oppdagelsen er det andre bindet i Ingstad-biografien, Eventyret (bind 1)utkom i 2009.

Fakta