Jul eller aldri!

Pelle ønsker seg en fin julefeiring uten at foreldrene krangler og et fint liv med gode venner. Og kanskje en kjæreste. Les mer
Vår pris: 217,-
Spar: 32,-
Veil. pris: 249,- (Innbundet)

Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Men hvorfor er det så vanskelig å få til? Pelle er så inderlig lei av at foreldrene krangler, og lillesøsteren er det ikke mye hjelp i. Hun bare suser rundt i de rosa prinsessekjolene sine og skjønner igenting. På skolen har han igrunnen bare én venn, Oscar, høye, mørke, pene Oscar. Han som var Karius da Pelle ble kalt Baktus - på grunn av det røde håret. Baktus kommer av bakterie - det er sannelig ikke noe stas med rødt hår! Er det i det hele tatt mulig å få venner når man har rødt hår og grønne øyne?

Sabrina
Foreldrene til Pelle krangler og krangler, og Pelle blir sintere og sintere. Det er ikke rart det er fristende å kaste en snøball i nakken på tynne, lille Adil på vei til skolen. Det får de tyngste tankene til å lette litt når Adil løper alt han kan. Men jentene liker Adil, og Pelle vil gjerne at én spesiell jente skal like ham. Sabrina. Men hvorfor skulle hun like noen med rødt hår og foreldre som bare krangler?

Vendepunktet
En dag får klassen til Pelle beskjed om noe forferdelig. Den vanlige læreren deres Åge har blitt syk. Det er i og for seg ikke så forferdelig - men hva verre er, de får vikar. Og det er ingen hvilken som helst vikar, det er den beryktede Ewa. Bulldog-Ewa, verdens strengeste lærer. Det går rykter om at hun aldri har smilt, at hun simpelthen ikke vet hvordan man gjør det. Av alle teite ting, tenker Pelle, setter hun klassen i gang med å lage en aktivitetsjulekalender til noen man er glad i. Og ikke bare må han lage en teit kalender, han blir til og med satt til å lage den sammen med Adil. Men er Pelle egentlig så forskjellig fra Adil som han tror? Adil bestemmer seg for å lage en kalender til hver av foreldrene. Så de skal slutte å krangle så mye.

En serie uheldige hendelser
Pelle har for mye sinne og for få løsninger i sikte. Begivenhetene spinner raskt ut av kontroll, og før han vet ordet av det har han fått juling av faren til Adil, havnet på rektors kontor, han har slått til Anniken i klassen og blitt påkjørt. Før han havnet på rektors kontor igjen. Men man kan lære av det meste, og Pelle klarer å ta de sjansene som byr seg. På sykehuset får han gode råd av noen skumle ungdommer (som ikke var så skumle likevel), og av en teit sykehusnisse (som ikke var så teit likevel). Og ikke minst blir han venner med superstrenge Ewa - som ikke var så urimelig streng likevel.

Tenke sjæl
Pelle handler først og tenker kanskje etterpå, men aldri før det er for sent. I løpet av Jul eller aldri!, fordelt på 24 dager i desember, lærer han mye om å være en god venn, og om å være en bedre utgave av seg selv. Er man flink til å skape kaos, må man også bli flink til å ordne opp. Anneli Klepp har skrevet en sår og morsom bok om hvor vanskelig det er å finne ut hvem man vil være - og om hvordan man skal få det til. Med gode venner på laget er alt mulig!

Fakta