Innsirkling 2

Carl Frode Tiller fortsetter der han slapp i "Innsirkling". Den mystiske David har mistet hukommelsen, og en annonse oppfordrer gamle kjente til å skrive til ham. Med dyp psykologi og rå, svart humor sirkler Tiller inn Davids og brevskrivernes liv. Les mer
Vår pris: 399,-
(Innbundet)

Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Den mystiske David har mistet hukommelsen, og en annonse i lokalavisen oppfordrer dem som kjenner ham, til å fortelle hvem han er. I Innsirkling 2 får vi erindringene til to venner fra oppveksten og en eldre kvinne som var sykepleier da han ble født. Deres fortellinger om David gir oss sterke bilder av hvilken sterk og sammensatt person han var som ung.

"Høstens store norske"
Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

Men den virkelige dynamitten i stoffet er deres fortellinger om seg selv, akkurat der de er i livet i skrivende stund. Bonden Jørgen fra Otterøya lekte mye indianer i skogen med David. En lek der de til slutt gikk langt over alle grenser og påvirket livet til uskyldige på en vond måte. Nå sliter Jørgen på gården sin, med samboer som ikke elsker ham, foreldre som vil styre ham og en stesønn som gjør opprør. Det er slik at man lurer på hvordan Tiller klarer å gjøre en relativt hverdagslig konflikt mellom foreldre, sønn og hans kjæreste til et drama av den mest eksplosive sorten - med en sluttscene som overgår det meste du har lest på norsk.

"Han er malen de andre skriver etter"
Cathrine Krøger, Dagbladet

Kjeltringen Tom Roger fra Namsos har en skikkelig røverhistorie som forteller hvor utspekulert David en gang var. Tom Roger er av taterslekt, og hans egen fortelling er vond, tett belagt som den er med fyll, vold og en familie som har byttet ut omsorg med sjikane.

"Tiller må være det største dramatiske talentet Norge har fostret på lange tider"
Knut Hoem, NRK P2

Skal man bruke ord som "rystende" om en roman, har "Innsirkling 2" fortjent betegnelsen. For dette er sterk, sterk lesning.


Carl Frode Tiller. Foto AschehougCarl Frode Tiller (f. 1970) er utdannet historiker. Han debuterte som forfatter i 2001 med romanen Skråninga, som han blant annet fikk Tarjei Vesaas' debutantpris og P2-lytternes romanpris for og som ble nominert til Brageprisen. I 2003 kom romanen Bipersonar.
For sin tredje roman, Innsirkling (2007), har Tiller fått Brageprisen 2007, Kritikerprisen 2008 og Gyldendals Sultprisen 2008. Boka var dessuten innstilt til Nordisk Råds litteraturpris. For samme bok har han også fått EUs litteraturpris - European Union Prize for Literature - som ble delt ut for første gang i september 2009. Romanen har fått sitt fortsettelse i Innsirkling 2 (2010).

Tiller er blitt kåret til en av landets ti beste forfattere under 35 år (Morgenbladet 2005), og Skråninga ble kåret til en av vår tids beste bøker (Dagbladet 2006). Forfatteren har også skrevet manus til Skråninga (Det Norske Teatret, 2004) og til Folkehelsa (Trøndelag Teater, 2007). I tillegg har Tiller skrevet noveller og kortprosa for ulike aviser, tidsskrifter og antologier.

Carl Frode Tillers romaner er oversatt til tsjekkisk, dansk, ungarsk, islandsk, svensk og fransk.

Fakta