Flimmer - Anne Holt

Flimmer

; Even Holt

Serie: Sara Zuckerman og Ola Farmen 1

Seksjonsoverlege Sara Zuckermans pasienter dør. Først én, så en til. Hjertestarterne skulle gi pasientene nytt liv, ikke ta livet av dem. Hva er det egentlig som skjer?


Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Seksjonsoverlege Sara Zuckermans pasienter dør. Først én, så en til. Hjertestarterne skulle gi pasientene nytt liv, ikke ta livet av dem. Hva er det egentlig som skjer?Det nye storsykehuset for Østlandet på Grini i Bærum er landets mest moderne sykehus og ledende innen hjertemedisin. Her arbeider de fremste eksperter, og i spissen for dem står Sara Zuckerman - Norges fremste hjertespesialist, med lang utdanning og erfaring fra USAs ypperste klinikker, en stjerne på den internasjonale himmelen. Karrieren har gått foran alt. At hun overhodet er i Norge er unntaket - hennes bror og svigerinne omkom i en bilulykke, og hun har valgt å gå inn i deres sted for tenåringsniesen Thea."Dette er en spenningsroman som holder mål, ikke minst fordi den forteller en begripelig historie om kompliserte temaer."

Kurt Hanssen, Dagbladet
Komplikasjoner

Å operere inn en hjertestarter, en ICD, er egentlig en altfor banal oppgave for en prisbelønnet kapasitet som Sara. Men pasienten er professor dr. med. Erik Berntsen, som har bedt henne spesielt om å gjøre det. Ham sier ikke engang Sara Zuckerman nei til. Det oppstår komplikasjoner underveis, men ikke verre enn at operasjonen må kunne karakteriseres som vellykket. To dager senere er Berntsen så bra at han forlater sykehuset. Før han overhodet er meldt savnet, blir han funnet død i Bærumsmarka. Var operasjonen mislykket likevel? Hvorfor forsvant han fra sykehuset? Hvem var det han traff der ute før han døde?Maktkamp

Mysteriet blir ikke mindre når dr. Zuckerman og hennes nærmeste medarbeider, assistentlege Ola Farmen, begynner å lete etter dødsårsaken og oppdager en annen hjertestarter i den døde enn den som ble operert inn i ham. Den som Sara satte inn, blir funnet i lommen på legefrakken hennes. Hvem har lagt den der?Uten hjerte?

Søskenparet Holt har i Flimmer maktet å gjøre operasjonssalens dramatikk og nerve tilgjengelig for leseren. De gjør legemiddelindustriens og den internasjonale finansverdenens mystikk og spenning forståelig. Dette er en internasjonal thriller på høyt nivå, der handlingen veksler mellom Oslo og Bærum, New York og London, og der aktører på ulike nivåer i handlingen fyller sine roller med tyngde og troverdighet. Som for eksempel småbarnspappa Ola Farmen, nederst på sykehusvesenets karrierestige, som dras i alle retninger samtidig som han skal forholde seg til en arrogant autoritet som Sara Zuckerman - en jødinne uten hjerte?Anne Holt og Even Holt har med Flimmer gitt begrepet "legeroman" et helt nytt innhold. Den råspennende og overraskende romanen bør inntas sammen med noe beroligende, noe hjertet har godt av.Presentert av Marius Aronsen, redaktør i Bokklubben Nye Bøker

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Piratforl.
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 430
ISBN: 9788281432628
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 16 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger