Med mandat til å drepe

norske skarpskyttere i Afghanistan forteller

Norske skarpskyttere i Afghanistan forteller sine historier og avslører hemmelige krigshandlinger. Les mer
Vår pris
308,-
Spar
31,-

Veil. pris: 339,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 308,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 339,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Fra forfatternes innledning:
"Denne boka bryter med skarpskytterens parole: å holde kjeft og la historiene vandre heden sammen med de tause kroppene på slagmarken. I mange henseender er det best slik, at krigens detaljer fordamper i intet, som ørna og kalven.

Våre litterære hensikter er ikke nettopp edle. Alle bidragsytere til denne boka er skjønt samstemte når det gjelder den innsatsen norske skarpskyttere har bidratt med i krig. Norske soldater og det norske forsvaret har satset, vunnet og ofret i sine mange kamper på fremmed mark, med skarpskytteren i fremste rekke. Som en framskutt særing, ofte med den nette styrken av ett eller to makkerpar, har skarpskytteren satt mer på spill enn de fleste. Vi har, som ulven, jaktet byttet, sett det i kvitøyet og vunnet det fulle eierskapet til situasjonen. Vi har med mot, kløkt og ferdigheter i ypperste klasse påført fienden atskillige tap. På den annen side har så langt ingen norske skarpskyttere falt fra under sniperoppdrag for det norske forsvaret. Men vi har danset på knivseggen. Flere av de norske soldatene som døde i et IED-angrep sommeren 2010, hadde utdanning som skarpskyttere, men opererte som MOT-lagsmedlemmer i den aktuelle kontingenten. Hvil i fred.

En del av hendelsene kan du lese om i denne boka, der et knippe norske skarpskyttere forteller litt fra våre opplevelser i internasjonale operasjoner. Alt er reelle førstehåndsskildringer fra vår egen tilstedeværelse og medvirkning i de senere årenes konfliktsoner. Detaljerte beskrivelser av omstendigheter, identiteter, tid- og stedfesting - vil leseren imidlertid ikke få.”

Utdrag fra boka:
"Om banden nå aner at noe er i gjære skal være uvisst, men de begynner så smått å utgruppere mot vår posisjon. Situasjonen blir med ett mer truende; et inntrykk som forsterker seg når fronten av en RPG brått svinger seg mot oss over en mørk skulder. Spotteren måler avstanden. Holdet er langt, svært langt, men på ingen måte urimelig med tanke på hva redskapen er god for og de avstander vi skyter på under trening. Jeg kjenner meg trygg, legger den solide riflekolben godt til rette i skuldergropa, favner grepet med høyre hånd, og smyger venstre neve opp for å kneppe inn avstand og vind. Så dypt magadrag; nullstille. Trådkors."

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 154
ISBN: 9788248910114
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger