Guinness world records 2011

Inger Marit Hansen (Redaktør) ; Dorthe Erichsen (Oversetter) ; Tore Sand (Oversetter)

Alle kan sette - eller slå - en rekord! Du bestemmer selv - begrensningen er din egen fantasi. Og Guinness’ strenge regelverk, selvfølgelig. Les mer
Vår pris
295,-
Spar
44,-

Veil. pris: 339,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 295,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 339,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Imponerende!
Det er nesten ikke den ting folk ikke er villige til å prøve for å komme med i Guinness rekordbok. Men heldigvis er det ikke bare tullete rekorder i Guinness, selv om det er mange av dem også! Du kan også lese om store kontraster i dyreriket, om verdens høyeste fosser og største planter, og om alt det fascinerende menneskeheten har fått til. Vet du at verdens minste radiostyrte bil er 25 mm lang? Visste du at verdens mest skravlete undulat kunne 1728 ord?

Kjekt å vite!
Guinness rekordbok er her igjen. Med nye bilder, heftig design og enda flere rekorder. Her er enda flere sportsrekorder enn i fjor, enda flere kjendiser, enda mer å lese om musikk, stunts, forbrytelser, mennesker, moter og mye, mye mer.

Typisk norsk å være best ...?
Også i Norge er det mange som prøver å komme i Guinness rekordbok - og klarer det! I april i fjor bygdes det et legotårn på 30, 22 meter i Oslo. Det er det høyeste legotårnet som har blitt bygget det! Norske Sonja Kristiansen satte rekord i hurtigtasting av tekstmeldinger, og den norske kampsportutøveren Christoffer Læret knuste seg gjennom 14 betongblokker med albuen i Horten i Vestfold 6. mars 2010 - mens han holdt et rått egg i hånden! Og 9. november 2009 bakte IKEA Furuset en pepperkakemann på 651 kilo! Forresten hadde Norge selebert besøk i fjor, verdens høyeste mann, Sultan Kösen, kom innom, og fikk en gedigen, spesialstrikket genser i presang. Alt dette leser du mer om i Guinness, selvfølgelig.

Jeg vedder på at det er sant!
I 1951 veddet direktøren for Guinness bryggeriet med en venn om hvilken fugl som var Europas raskeste. Plutselig gikk det opp for ham at det burde finnes en bok som avgjorde slike veddemål - en oppslagsbok hvor man kunne finne alle verdens rekorder. En slik bok hadde alt som skulle til for å bli en suksess, trodde Sir Hugh Beaver. Og han fikk rett! 53 år senere er Guinness rekordbok som den nå heter, et internasjonalt fenomen som kommer ut hvert år i mer enn 100 land!

Rekordenes rekordbok
Dette er 2011-utgaven av årboken som har solgt i over 100 millioner eksemplarer siden 1956, og årlig selges 3 millioner eksemplarer i mer enn 100 land på 23 ulike språk. Ja faktisk er Guinness rekordbok selv en rekordholder. Boka selges hvert år i mer enn 94 millioner eksemplarer!

Fakta