Krystallslottet

en selvbiografisk roman

; Nina Aspen (Oversetter)

"Krystallslottet" er en bok om fattigdom, galskap og kjærlighet - og en fortelling som beviser at virkeligheten lett overgår fantasien. Les mer
Vår pris
272,-
Spar
27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 272,-
Spar: 27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

I Krystallslottet skriver Jeanette Walls om sin oppvekst med eksentriske og nomadiske foreldre. Faren Rex er alkoholiker, og moren, Rose Mary, er kunstner og lettere gal. Rose Mary prioriterer maling og litteratur høyere enn mer hverdagslige sysler:

"Hvorfor tilbringe en hel ettermiddag med å tilberede et måltid som forsvinner i løpet av en time, når man på samme tid kan male et bilde som varer for evig?" spør hun barna. Dermed er det duket for blant annet kattemat, meloner og popkorn til middag. Faren Rex er varm og kjærlig, men når han blir full, blir han destruktiv, upålitelig og til tider voldelig. Han er dessuten en travel oppfinner av en maskin som skal finne gull og gjøre familien rik.

For et liv! For en historie! Det er slike bøker jeg ikke glemmer.
Linn Steier, Norli Aagaardsplass

Walls foreldre så på hjemløshet som et spennende eventyr. Slikt blir det en trøblete og uvanlig barndom av. Og siden foreldrene i stor grad var motivert av innfall og paranoia, var barna i stor grad overlatt til seg selv. Vi blir kjent med uforglemmelige karakterer i en uvanlig bok, og Walls kjærlighet til foreldrene - til tross for deres overveldende selvopptatthet - lyser fra alle boksidene.

Krystallslottet er bokhandlernes favoritt!

En helt fantastisk bok! Det er virkelig sjelden en bok tar meg på den måten.
Anita Seijboldt, Notabene Skipsgården

En annerledes roadmovie av en oppvekstroman
Ann-Mari, ARK Majorstuen

En utrolig fascinerende bok!
Liv Tove Nyberg, SiT Tapir fagbokhandel
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Pantagruel
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 303
ISBN: 9788279004530
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The glass castle
Format: 22 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
Jeanette Walls (f. 1960) er tidligere journalist i New York, og hun har jobbet for flere store amerikanske blader, aviser og tv-selskaper, hovedsakelig med sladder og kjendisstoff. Det var ektemannen som inspirerte henne til å skrive sine memoarer, og han var den første hun fortalte sin familiehistorie til.