Hvis du elsker meg

Hvis du elsker meg handler om vennskap, forelskelse og familie - altså om det fantastiske, vanskelige, uvurderlige livet. Les mer
Vår pris
217,-
Spar
32,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 217,-
Spar: 32,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Én sommer. Fire personer: Georg, Julia, Anne og Jonas. Fire norske ungdommer som snart har sommerferie - kan livet bli bedre? Likevel gleder de seg ikke så voldsomt til ferien, av forskjellige grunner. Fra en bilulykke i regn, en panisk svømmetur i uvær og i et hus ved stranden, skal fire historier flettes sammen til én.

Fantastiske fire
Jonas rømmer på dramatisk vis fra moren sin og hennes slemme samboer. Denne gangen er han fast bestemt: Moren får velge mellom ham og Stigo. Han skal aldri mer sove under samme tak som Stigo. Men hvor skal han bo? Og hva skal han leve av? Georg er en tenker og en kunstnersjel - han ser ikke på noen måte fram til å feriere med sine 68-foreldre i campingvogn i Europa i fire uker. Han øyner en mulighet for å få være alene hjemme i ferien - da kan det hende han treffer Julia! Georg er vanvittig forelsket i Julia, uten at han selv helt kan skjønne hvorfor. Julia har vært bestevenninne med Anne, men har bestemt seg for at de ikke kan være venner lenger. Foreldrene hennes er i hovedsak opptatt av sine egne karrierer - helt til lillebroren blir alvorlig syk. Og da er det virkelig ingen som ser Julia lenger. Unntatt Anne. Anne er en lojal venn, og er lei seg for at Julia ikke vil være venner. Hun har også sitt å stri med. Moren hennes døde da Anne var liten, og faren har ikke håndtert sorgen godt. Han har aldri noen ferieplaner, men rømmer fra livet sitt på jobben.

Det røde huset på stranda
Denne sommeren blir disse fire brakt sammen på andre måter enn før. Jonas tar seg inn i et idyllisk rødt hus på stranda - "Til salgs" står det på et skilt. Kanskje han kan sove der til det løser seg hjemme? Han må bare skaffe seg en jobb så han har penger til mat. Julia river ut salgsannonsen fra avisa - det er huset der farmoren hennes bodde, og hun prøver å få foreldrene til å kjøpe det tilbake. Georg er ofte nede på stranda for å male. Og Anne - Anne lykkes til slutt med å bringe faren sin ut av sorgen. Sammen med mekleren drar de for å se på huset som er til salgs. Men hva vil Julia si til at noen andre kjøper huset til farmoren? Visningen blir mer dramatisk enn noen kunne forestilt seg. Jonas blir trengt opp i et hjørne, og gjør noe han angrer på. Igjen er han på flukt – og treffer Georg på stranda. Kan noe virkelig bli enda verre når det er som verst? Eller er det fremdeles mulig å redde situasjonen?

Gylne sommerminner
Anneli Klepp maler fram smaken av bittersøte sommerminner, av lyset som spiller over sjøen og lukten etter et plutselig regnskyll. Mange har minner fra en spesiell sommer, kanskje den sommeren de sluttet å være barn. For Georg, Jonas, Julia og Anne kommer denne sommeren til å by på mange tanker, drømmer og problemer. Hva er kjærlighet? Hva er forelskelse? Og hvor mye tåler et vennskap? Hvis du elsker meg handler om selve livet, på godt og vondt.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 201
ISBN: 9788205409941
Utgave: 1. utg.
Alder: Barn 9-12
Format: 21 x 14 cm
Nr: 9021213
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
Anneli Klepp er en strålende idérik forfatter, som skriver seg rett inn i unge menneskers liv og problemer, og alltid med varme og humor som sine fremste virkemidler. Det er ikke tilfeldig at hun har hatt Roald Dahl som en av sine litterære inspirasjoner.
Hun er født og oppvokst i Kirkenes. Er lærer og har jobbet i barne- og ungdomsskolen i Våler i Østfold og på Høvik i Bærum. Hun bor nå på Bekkestua utenfor Oslo.