Norvegr

Norges historie : bd. 1-4

; Magne Njåstad ; May-Brith Ohman Nielsen m.fl.

Norvegr er et nyskrevet og engasjerende historieverk om Norge. De fire praktbøkene handler om menneskene - mangfoldet og fellesskapene de har dannet opp gjennom tidene.


"(...) lar seg lese som en omfangsrik roman"
Trond Berg Eriksen


Verket handler om menneskene og fellesskapene de har skapt opp gjennom tidene - hverdagens mange lokale fellesskap, men også nasjonale og globale fellesskap. Les mer

Vår pris: 1699,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 1444,-

Om boka

Norvegr er et nyskrevet og engasjerende historieverk om Norge. De fire praktbøkene handler om menneskene - mangfoldet og fellesskapene de har dannet opp gjennom tidene. Verket får deg til å forstå samtiden og hvordan det norske samfunnet er blitt slik det framstår i dag. I større grad enn tidligere vektlegges vanlige menneskers betydning for historien.

... her kommer en nyskrevet, nyredigert og nyforstått versjon av fedrelandet ... med vanlige menneskers dagligliv og strev i sentrum!
Hans Fredrik Dahl, Dagbladet

Verket er skrevet av en ny generasjon historikere og for en ny generasjon lesere, og designet av Norges hittil mest suksessrike formgivere: Per Spook og Snøhetta.

Verket er en totalopplevelse, som ikke minst løftes opp av Per Spooks eminente tegninger og vakre fonter.
Aage Borchgrevink, Aftenposten

Fakta

Om forfatterene

Professor Hans Jacob Orning (t.v.) ved Høgskulen i Volda tok i 2004 sin doktorgrad innen norsk høymiddelalder. Han har skrevet det første bindet. I tillegg er han engasjert som verkets fagredaktør.
Professor May-Brith Ohman Nielsen ved Universitetet i Agder, Kristiansand. Hun tok i 1997 sin doktorgrad i ideologi, politikk og politisk mobilisering på 1900-tallet. Hun har skrevet bind 3 og 4 om den nyere tids historie.
Dr.Philos. Magne Njåstad (t.h.) har skrevet bind 2 om senmiddelalder og tidlig nytid. Det er innen denne perioden han i 2003 tok sin doktorgrad. Hans stilling er førsteamanuensis i historie ved NTNU i Trondheim.

Bokvideo