Brakkesyke

; Hege Mehren (Oversetter)

Greg Heffley er i skikkelig trøbbel. Det har vært hær verk på skolen, og Greg er hovedmistenkt. Det vanvittige er at han er uskyldig. Ihvertfall nesten ... Les mer
Vår pris: 249,-
(Innbundet)

Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Hilde Røer Johnsrud, deskredaktør

Høsten er en vanskelig tid for Greg. Og jo nærmere jula han kommer, jo verre blir det. For hvis man ikke oppfører seg tilstrekkelig pent i perioden før jul, kan det gå alvorlig utover gavetilfanget på julaften. Dét er en trussel som selv ikke Greg kan ignorere – han blir rett og slett nødt til å skjerpe seg. Men vil han klare det? Penger er et annet presserende behov. Hvordan skal han klare å skaffe nok penger til å klare seg i nettspillet han driver med når moren hans ikke lenger vil låne bort kredittkortet sitt? Og sjokk over alle sjokk – hun synes plutselig at han er stor nok til å skaffe penger til å kjøpe julegaver selv også.

Hvis barna dine liker å lese, og spesielt hvis de ikke liker å lese - dette er boka for dem
Whoopy Goldberg

Hva skal han finne på? Heldigvis har Greg alltid en plan eller fem. Snømåking for naboene, for eksempel. Ulempen er bare at han har noe usnakket med nesten alle sammen, så han bestemmer seg for å ringe på i nabogata i stedet. Og hva er egentlig poenget med å skyfle rundt på all den snøen, når man bare kan sette på en plenspreder, så forsvinner snøen av seg selv ...?

Illustrasjon fra boka

Julebasaren
Snømåkingen blir ingen lukrativ affære, og Greg må finne på noe nytt. Hva med å ta opp konkurransen med skolens julebasar? Sammen med Rowley legger han en plan ... Planen virker genial, men som mange lesere allerede har gjettet er det aldri så enkelt. Nettet snører seg sammen rundt Greg, og det ser ikke bra ut. Må han tilbringe jula i fengsel? Heldigvis kommer tidenes snøstorm, og alle må holde seg hjemme og innendørs. Greg vet at så fort uværet er over, så må han stå til rette for det han har gjort. Men fengsel virker nesten forlokkende etter noen dager i isolasjon med familien.

Energi-innsprøytning
Mange har prøvd å analysere hva det er som har gjort pingle-bøkene til den fantastiske suksessen de har blitt. Anmelderen på nettstedet barnebokkritikk spør seg hva all interessen kan skyldes, og nevner flere medvirkende faktorer: Dagbokstrukturen gjør teksten oppdelt i nokså korte og avgrensete episoder eller kapitler, tegnerseriepreget er ivaretatt i bøkene i og med at de er rike på enkle, strek- og karikaturliknende tegninger, skrivestilen er slentrende, personlig med en slags naiv ironi og det handler om gjenkjennelige hverdagssituasjoner både for unge gutter, deres foreldre og søsken. Alt det er sikkert helt riktig. Men det aller viktigste er at bøkene er så morsomme! Det er ikke ofte man ler høyt mens man leser. Men når Greg setter i gang med sine vanvittige prosjekter er det bare å gi seg over. Deilig! Og det setter unge lesere (i alle aldre) pris på. Egentlig er Greg en snill gutt, full av gode intensjoner. Dessverre er han også full av ville planer, som rett som det er bærer galt av sted. Greg er som en amerikansk Emil for viderekomne - han mener egentlig ikke å stelle i stand så mange hyss, men likevel ...

Grensesprengende serie ... humoren er tatt på kornet. En virkelig vinneroppskrift. Vi vil ha mer
Publisher's Weekly

Bitt av basillen
Man kan si at pingle-bøkene er resultatet av vellykket markedsføring. Jeff Kinney er nemlig en mann med en plan. Han ville gi lesing et løft - og særlig gutters lesing. Pingla Greg startet sitt liv på nettet, men tok etter hvert steget over i bokform - og for en suksess det har blitt! I 2009 ble Kinney kåret til et av verdens mest innflytelsesrike mennesker for sin innsats for lesing. Millioner av pingle-hungrige lesere verden over venter utålmodig på neste bok. Enkelte ihuga fans klarte ikke engang å vente på oversettelsen, og leste boka på engelsk! Det står det respekt av.

Sitat Johannes

Fakta